Badgasten helpen bij bijzondere reddingsactie

6

Julianadorp – Op het strand bij Julianadorp was zondagmiddag een bijzondere reddingsactie. Tientallen strandgangers hielpen in de zee hand in hand mee met zoeken, nadat bleek dat een 5-jarig Duits jongetje kwijt was. Het kereltje is ongedeerd gevonden en herenigd met zijn ouders.

De vader van het jongetje zag hem in de golven duiken en niet meer bovenkomen, meldt het Algemeen Dagblad. De reddingsdiensten rukten massaal uit, waarna strandgangers besloten te helpen met zoeken door een menselijke slinger in de zee te maken. De Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade coordineerde de redding.

De jongen werd na drie kwartier een paar kilometer verderop ongedeerd gevonden. Een Helderse fotograaf zegt tegen het AD dat de bemanning van de reddingshelikopter dit goede nieuws met de badgasten deelde via de luidspreker en honderden mensen begonnen te applaudisseren. “Hartverwarmend. Ik krijg er nog steeds kippenvel van”, aldus Peter van Aalst. Verder vertelt hij over de hereniging van het jongetje met zijn ouders: “De moeder zakte vrijwel meteen door de knieën. Vermoedelijk van de spanning en ontlading. Daarna omhelsde ze haar zoontje en volgde een gezinsknuffel.”

Ook de politie laat via Twitter weten dankbaar te zijn voor de mooie actie. “Namens de crew van de politieheli willen wij iedereen die hier bij betrokken is geweest onwijs bedanken! Het zag er vanuit de lucht erg professioneel uit.”

6 REACTIES

  1. Een ontroerende actie die mij wederom sterkt in mijn idee dat de mens intrinsiek van goede wil is.
    Wat een slechte en goede herinneringen zullen die arme ouders overhouden aan hun vakantie alhier en wat ben ik blij dat de mooie herinneringen uiteindelijk zullen beklijven en op die manier de lelijke resoluut een draai om de oren gaan geven.
    Lang leve de mens van goede wil!

  2. Ik woon vlak in de buurt en wist niet wat er aan de hand was. Maar het viel me op, dat die helikopter erg woest kwam aanvliegen en ook de ambulance stoof wel heel erg hard voorbij. Ik dacht nog; hier moet iets heel ergs gebeurd zijn…Achteraf inderdaad ontroerend. Er zit zeker ook veel goeds in de mens.

  3. Het aantal verdrinkingen neemt helaas nog steeds toe. De langdurige huidige weersomstandigheden zullen die cijfers eerder doen stijgen. Je hoort op het nieuws dat iemand kopje onder ging en niet meer boven kwam. Ik stel mezelf dan de vraag wat er in godsnaam (onder water) is gebeurd?? Raadselachtig vind ik dat soms…. Het jongetje is gelukkig gevonden maar het scenario had ook anders kunnen zijn……. Aan een ieder die bij de (vrijwillige) reddingsdiensten werkt: chapeau!, goed gedaan mensen. Wat een veilig idee!

  4. Toch had die vader beter moeten opletten want als je vijfjarig kind in de golven duikt en de vader kan daarna niet vertellen waar zijn kind is gebleven heeft hij niet goed opgelet.

Comments are closed.