Bijzondere incidenten in het verkeer

5

Den Helder – De politie heeft de laatste twee dagen weer een aantal bijzondere incidenten in het verkeer meegemaakt. Hierbij een overzicht:

Een 56-jarige man reed in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd in verband met een snelheidsovertreding. Hij reed in dezelfde auto waar hij ook in reed toen zijn rijbewijs werd ingevorderd op 2 juli. Zodoende konden agentenhem makkelijk herkennen. Er is verbaal opgemaakt en bij een eventuele herhaling zal zijn voertuig in beslag worden genomen.

Een 38-jarige man werd donderdagochtend aangehouden omdat de speekseltest aangaf dat er drugs in zijn lichaam aanwezig was. Zijn rijbewijs is ingevorderd ener is bloed afgenomen om de hoeveelheid cocaïne in zijn bloed vast te stellen. Daarnaast had het voertuig geen profiel op de banden. Vier uur later werd hij weer rijdend aangetroffen. Nu werd hij wederom aangehouden, dit omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook nu was er geen profiel op de banden.

Op de vlucht
Een 26-jarige man wilde donderdagavond kennelijk niet dat hij door de politie aan de kant werd gezet. Hij reed zonder rijbewijs op een motor en toen hij de agenten zag ging hij er vandoor. Hij haalde voertuigen rechts over een trottoir in, reed met 70 km/u door een woonerf, negeerde het stopteken en reed vervolgens door een voetgangersgebied. Toch kon de politie hem op de Beatrixstraat aanhouden. Uit de speekseltest kwam naar voren dat er sporen van THC (de werkzame stof in Hennep) in zijn lichaam zat. Van hem is bloed afgenomen om de hoeveelheid vast te stellen.

Een 18-jarige man reed rond 22.30 op een snorfiets die in onze ogen te hard ging. Nadat hij was staande gehouden is de snorfiets op de rollerbank getest. Hier bleek de snorfiets, welke een constructiesnelheid van 25 km/u mag hebben, 69 kilometer per uur te gaan, maar liefst 44 kilometer per uur te hard. Daarnaast kwam uit de speekseltest naar voren dat er THC in zijn lichaam aanwezig was. Er is bloed van hem afgenomen. De man kreeg een bekeuring voor de snelheid en zijn snorfiets mag pas weer op de openbare weg wanneer deze opnieuw gekeurd is bij het RDW. Wanneer de bloeduitslag bekend is zal hij wellicht ook een proces-verbaal krijgen voor het rijden onder invloed van drugs.

Verstopt
En rond 02.00 uur zagen agenten op de Sportlaan twee snorfietsen rijden. Toen zij de politie zagen, reden zij weg en verstopten zich op het Nieuwland. Hier werden ze toch ontdekt. Een van de bestuurders, een 17-jarige jongen, bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij blies 125 ug/l waar 88 ug/l strafbaar is gesteld. Hij krijgt hiervoor proces-verbaal. Op de rollerbank bleek zijn snorfiets ook te hard te gaan. Wat voor de man hierboven geldt, geldt ook voor deze bestuurder: pas als het voertuig weer goedgekeurd is door het RDW mag hij er weer mee de weg op.

5 REACTIES

  1. en het gros weer drugs, drugs, drugs, veel te makkelijk verkrijgbaar hier, kom er maar weer in knuffelaars…

  2. Helemaal mee eens RB. Binnen de afgelopen halve generatie hebben we drugs zeer bereikbaar gemaakt voor de groep onder 18 jaar. Voor hen is het wel degelijk zeer schadelijk (Boven de 18 overigens ook (en ja,net als alcohol)). Het verschil met drugs is echter dat ik nooit maar dan ook nooit een adolescent tegenkom die ’s ochtends alcohol nuttigt (dan heb ik het natuurlijk over een gewone ochtend en niet de vroege uurtjes bij een avondje stappen). Blowende jongeren daaraan tegen…… Soms voor schooltijd al. En die medicinale werking?….
    https://www.pgmcg.nl/2018/06/nhg-huisarts-mag-geen-medicinale-cannabis-meer-voorschrijven/

    • Nee in Nederland mogen we geen medische wiet verkopen, alleen schepen we € 400 miljoen aan medische wiet naar Duitsland toe, hoe hypocriet is dat

Comments are closed.