Bolder op de banners, straks overal?

58

Den Helder – “Den Helder kust de zee” is van de borden verdwenen, in plaats daarvan is de bolder (of is het toch een beting?) verschenen. Het wordt mogelijk het nieuwe beeldmerk van Den Helder, al is nog niets 100 procent zeker, liet Anke de Vries van CityMarketing via de Helderse Courant weten. Inmiddels zijn de banieren vervangen door de bolder, ter voorbereiding op de plaatsing van het giga-kunstwerk (6 meter hoog) op het Stationsplein, eind deze maand.

Het werd ooit aangekondigd als een cadeau van het maritieme bedrijfsleven, maar lang niet iedereen is blij met dit cadeautje. Toch komt het er en op 31 augustus wordt het officieel onthuld op het plein, een paar meter voor de deur van vishandel Boon.

“Het zou een mooi logo voor de stad kunnen worden inderdaad. We willen eerst kijken hoe de reacties van de inwoners er op zijn voor we verdere stappen zetten”, aldus De Vries vorige week in de HC. “Parijs heeft zijn Eiffeltoren. Wij de bolder?” Nou, zegt u het dan maar, de bolder als herkenningsteken van Den Helder?

De bolder moet het beeldmerk van Den Helder worden!

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

58 REACTIES

 1. de beting in de stad lijkt me een mooi, op die banners ziet het er niet aantrekkelijk uit, en al helemaal niet in die verspringende kleuren, daar had wel iets beter ontwerp voor mogen komen…..

 2. Hoe moeilijk kan het zijn om een beeldmerk voor onze stad op te zetten: ……………………
  Plant grote letters ” I ♥ DEN HELDER ” neer op een aantal iconische plaatsen in de stad zodat de toerist selfie’s (foto’s) kan maken van de letters samen met o.a. de Lange jaap, de Watertoren, de dijk, etc., etc. …

 3. Jammer dat de verkiezingen alweer voorbij zijn, dat ding (geen beting en geen bolder) zou het zeker niet gehaald hebben! Het beste is dat ding niet plaatsen en aan Maassluis cadeau doen, als ze het al niet weigeren want in Maassluis weten ze wat een beting is en daar lijkt dit ding niet op! Alleen in toeristenwinkels zie je deze (verchroomde ) dingen, made in China! Zou het college (Voorwaarts in Gezamenlijkheid) niet meer rekening gaan houden met de burger? Wel doe dat dan en laat de burger dan kiezen en tik meteen diegenen op de vingers die meenden dat ding door de keel van de Heldenaren te moeten persen! Plaatsing kan best even wachten!

  • dat negatieve gejank altijd hier, het is toch allemaal al geregeld en besteld, plaats “dat ding” nu eerst maar en kijk dan hoe het bevalt, zal je best meevallen…. (en nee ze kunnen niet met iedereen rekening houden, dan komt er dankzij de negatievelingen nooit iets van de grond hier)

  • Dank voor je positieve bijdrage Cees, kijk hierboven bij de stemming eens naar de massale weerstand tegen ‘Het Kreng’ ! 😀

 4. Over het nieuwe beeldmerk voor Den Helder, dubbele bolder (geen betting. Verschil zit bij de horizontale balk. Bij een betting is de horizontale balk ertegen en niet ertussen gelast) ben ik persoonlijk positief.

 5. Holder de bolder, we hebben een koe op zolder…..( een vergeten lied van Snip en Snap)

 6. Als een visser en een jutter elkaar een hand geven dan heb je ook een H. De bolder is niet mooi maar kil en strak. Nou kan je in A`dam al op de foto met een paar letters, zelf had ik een zeilschip een stuk mooier gevonden voor Den Helder. Eventueel ook van brons met mooie bankjes om op te zitten in een autovrije winkelstraat i.p.v. dat grote ding voor het visitekaartje van de stad: de viswinkel en de gezellige markt.

 7. Ik ben erg positief over het cadeau wat de stad krijgt: de bolder in het Stadshart! Maar waarom moet dat meteen het beeldmerk worden? Wat is er mis met “Den Helder kust de zee?” Dat begint eindelijk te landen en dan moet het opeens weer anders? Die fout wordt/werd al veel te vaak gemaakt in Den Helder,: i.p.v een plan goed uitvoeren en de tijd geven, weer een nieuw plan bedenken. Niet doen dus!

  • Geachte mevr Turnhout,
   Even een citaat uit uw bovenstaande bijdrage:
   Die fout wordt/werd al veel te vaak gemaakt in Den Helder,: i.p.v een plan goed uitvoeren en de tijd geven, weer een nieuw plan bedenken.Einde citaat.
   Kent u het gezegde,een koe moet niet vergeten dat het kalf is geweest.
   Met andere worden:U heeft in het verleden meermalen i.s.m. uw V.V.D en D66 vrienden fouten gemaakt tijdens uw wethouderschap,of bent u dat vergeten?
   Met vriendelijke groet

 8. Truus, Den Helder kust de Zee ??? Wie heeft dit onzinnigs bedacht ??? Den Helder kust de Zee, alsof de Zee gepacificeerd moet worden. Bovendien is die bolder het symbool voor het erslepen van Den Helder ver in zee

  • Roel, Het is wel zeker een goede slogan. Met pacificatie heeft het niets te maken, wel met handig gebruik van woorden.
   Drie elementen worden verenigd in 1 zin: de stad, de kust en de zee en idd is kust ook bruikbaar als werkwoord!

 9. Het is natuurlijk geen cadeau, het is een beeld dat een trekpleister moet zijn voor toeristen net zoals de letters in A`dam, de kazen bij het station in Alkmaar en de grote witte kool voor het BroekerVeiling museum in Langedijk. Het is gemaakt voor selfies. Zou Den Helder iets mooiers gunnen.

  • Temeer omdat Den Helder helemaal niets heeft met zo’n dubbele bolder of beting, die dingen staan op sleepboten.

 10. Kan iemand mij vertellen wie de ” bolder in de kop ” betaald .
  Zal uiteindelijk gewoon de burger van Den Helder zijn.
  Ik vind het op die plaats geen gezicht.
  Een beeld van list en bedrog.
  En dat als logo.

 11. Den Helder heeft een prachtig logo; twee lijnen (in rood en blauw) die de kustlijn van Nederland symboliseren. Daarboven een zwart blok om de stad Den Helder aan te geven. Krachtig, duidelijk en mooi.

  • In Den Helder is geen sprake van democratie maar van een fout communistisch regime waar een kliek achter de schermen, gemeenschapsgeld steelt en net doet of ze het voor de gemeenschap doet, het maakt toch niet uit wat wij zeggen of doen, deze kliek zal zichzelf op gegeven moment vanzelf opheffen, bijna iedereen weet inmiddels wie het zijn.
   Wordt ook moe van het door ons strot gepropte verhaaltje dat Den Helder zo nodig een toeristenstad is/ moet worden, Den Helder is een woon/ werkstad en zal dat altijd blijven.
   Toeristen lopen hier verdwaald in de rondte omdat hier nu eenmaal niet de faciiteiten zijn, ze lopen door een zwaar verpauperde straat naar een dijk die bezaaid is met hondenstront en dat is maar een vd vele voorbeelden die ik kan noemen.
   Wellicht brengt dit geweldig lelijke kunstwerk hier verandering in, vooral als we er ons logo van maken.

 12. Schroot van dit formaat plaatsen vergt een grote hijsinstallatie, dus enige verkeersopstopping is te verwachten.

 13. Kunnen we niet gewoon de rood/gele vlaggen met de ankers houden? Dat past bij Den Helder, dit lijken wel kruizen en waarom deze kleuren? Nouja, zal vast al genoeg geld in gestoken zijn!

  • Helemaal eens, véél mooier en duidelijker…iemand die van “buiten” komt snapt niet wat dit moet voorstellen.

 14. Wim het huidige wapen van Den Helder brengt geen ping ping in het laatje, net als bestaande gebouwen en je hebt gelijk hebt RB, dat is de reden waarom we ons oa scheel betalen aan zorgverzekeringen en dan nog nergens recht op hebben vervolgens anderen de schuld geven met allerlei nepnieuws. Hopelijk tijd voor een andere politieke sociale stroming.

  • en vanaf 1 Jan volgend jaar ga je je ook scheel betalen aan levensmiddelen omdat de BTW maar weer eens 3% omhoog gebracht word door deze zelfde roversclub…

   • Voor het gemak, vergeet je er wel bij te vermelden, dat de inkomstenbelasting omlaag gaat. Dus jou gekanker slaat nergens op . Je loopt zoals gewoonlijk weer te zeiken om het zeiken.

    • muppet, heb je wel eens uitgezocht welk gedeelte inkomstenbelasting omlaag gaat en hoeveel je dit netto gaat opleveren, de verhoging van de BTW gaat je zoiezo geld kosten, het is namelijk op het lage tarief en dat zijn de eerste levensbehoeften waar je dus best veel van inkoopt, daarbij zo meteen nog de verhoging van de hoogheemraadschappen omdat het zo droog is geweest dit jaar en de verhoging van belasting op gas omdat de linkse kliek weer wat idioots verzonnen heeft gaan we er met z’n allen stevig op achteruit, maar steek je kop maar weer lekker in het zand en geloof de sprookjes van Mark maar weer blind, sukkel

 15. Een joint op de banners en “Welkom in Den Hennep” trekt volgens mij meer toeristen dan deze Kolder-Bolder, die uiteindelijk – zonder enige medezeggenschap – gewoon van uw belastinggeld is bekostigd. 😛

 16. Nee we hebben in Den Helder tegenwoordig de “Bolder” of is het toch een “Beting” enfin het is een bedenksel van een Helderse Ambtenaar die niets met de zee kan hebben. Anke de Vries van City Marketing, maar ze weet nog niet zeker of dit het helemaal wordt, even uitproberen… Over de prijs van al dat textieldrukwerk zullen we het maar niet hebben want drukwerk wordt pas goedkoop in hoeveelheden.
  “Den Helder kust de zee” was niet goed genoeg meer en nu hebben we dure vlaggetjes met de katholieke begraafplaats erop. Goed zo Anke daar worden we blij van. Nee die “twee kruizen” “bolders” of “beting” krijgen we ook 6 meter hoog op het stationsplein te staan. Twee kruizen heb ik nog steeds niets mee en als het bolders waren horen de bolderpennen niet aan elkaar verbonden te zitten dus moet het wel een “Beting” zijn. Aan een Beting of Beding sleept de sleepboot haar objecten bij ons vandaan want het is zeker niet die Helderse bolder waar veilig aan afgemeerd wordt in onze noodlijdende haven. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, AMEN…
  Rijdt en bedenk voorzichtig goede ideeën, Dennis…

  • Katholieke begraafplaats? Met die kleuren komt het meer in de buurt van begraafplaats voor LGBT’ers.

   • moeten die naast aparte toiletten nu ook al aparte begraafplaatsen, moet niet gekker worden in dit land

 17. Ja hoor weer een stukje kunst met de hoofdletter K.. van die K.. clubjes, wat zal dat een toeristen trekken zeg O,O,O ze krijgen steeds meer de B(K)older in hun kop. Alsjeblieft, zeg die mensen de wacht aan.

 18. Persoonlijk heb ik niet zoveel met dit cadeau (laat ik het maar zo noemen). Zes meter hoog; om een selfie te maken met dit cadeau volledig in beeld op de achtergrond, zal je zowat op het spoor moeten staan. Van de andere kant (lees Hema/(voormalig)V&D kant) hetzelfde probleem en dan heb ik het nog niet eens over de stand van de zon. Maar even los van mijn persoonlijke mening of zelfs wat een ander vindt; volgens mij is de essentie in dit verhaal de totstandkoming. Kosten? Wie betaald? Wie heeft besloten in vormgeving? wie heeft besloten qua ligging? Wie heeft de knoop doorgehakt en was dat legitiem? Hoe is er gezorgd voor draagvlak? etc. etc. Hebben aangewezen partijen een vrije hand hierin? Ik bedoel…. (ik ga even flauw doen) Ik ga ook een cadeau maken, wordt wel iets kleiner en ga dat op het stationsplein plaatsen, denk ik…….. Ach, ach, jongens, jongens, ik kan me er geen voorstelling van maken. Zes meter hoog en (volgens mij) 4 meter breed. Huup huup, Barbatruuk. Ik hoop zo dat ik hier trots op ga zijn….pfff.

 19. … in het volgende artikel over de Kolder… lees ik dat Zeestad hier ook geld voor op tafel legt… dat wil dus zeggen dat de Gemeente Den Helder zelf (via een omweg) aan dit kado mee betaald of ben ik gekke Henkie ????? #raar

 20. qrap88 Zeestad is de omweg ja, het begint blijkbaar een beetje in te dalen ?
  Alle geldstromen betreffende de stadsvernieuwing voor het aankopen – slopen – bouwen en verhuizen lopen via Zeestad CV/BV, ook de financiële bemoeienissen van Woning Stichting en Willemsoord BV in deze, lopen via Zeestad en zodra dat gebeurt is die geldstroom niet meer te volgen …..; en dat is nou precies de bedoeling van deze ‘corruptie in de handwerkende constructie’.
  Het wordt tijd dat het FIOD eens getipt wordt en zich er mee gaat bemoeien, dan kan er gelijk ook landelijk een eind gemaakt worden aan dit soort malafide praktijken met gemeenschapsgeld.

  https://denhelderactueel.nl/2017/08/bvdh-wil-helderheid-kampanje/

 21. Als het zo belangrijk is voor toeristen of iig een kenmerk of een foto waardig object is voor toeristen. Waarom plaatsen ze het dan niet op de dijk tegenover het Marine-museum??? 80% van de toeristen die door Den Helder gaan, zijn op weg naar Texel. De beoogde plek wordt slechts door een kleine 10% van de toeristen gezien, verder zal het enkel een sta-in-de-weg zijn.

Comments are closed.