DHA-A leader
DHA-A leader

Brand in de Keizerstraat (update)

Den Helder – Hulpdiensten in de Keizerstaat, want donderdagavond omstreeks kwart voor acht brak brand uit. De winkelstraat werd afgezet en de brandweer vroeg om assistentie. Er is niemand gewond geraakt.

De brand was in een pand in het eerste deel van de Keizerstaat (gezien vanaf de Spoorstraat). De bewoners van de bovenwoning waren niet thuis op het moment van de brand. Rond 20.30 uur liet de brandweer weten de brand geblust te hebben en de woning te ventileren.

Brandweerlieden troffen brand aan in het pand naast de Livera. “Het gaat om een leegstaand bedrijfspandje”, zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. “Vanwege de krappe straat en mogelijke branduitbreiding hebben we opgeschaald en meerdere brandweerauto’s laten komen.” De brand begon in het bedrijfspand, maar heeft ook schade aangericht bij de bovenwoning. Omdat daar niemand thuis was, raakte er niemand gewond.

“Er worden aan het pand door een aannemer, in samenwerking met de brandweer, enkele schadebeperkende maatregelen uitgevoerd”, aldus de Veiligheidsregio. Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan.

Foto’s: Inter Visual Studio

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. RB

    goed dat die overkappingen destijds zijn weggehaald, kan de brandweer in ieder geval overal goed en makkelijk bij, zo zie je ook weer hoe belangrijk het is dat de hulpdiensten overal makkelijk kunnen komen en niet gehinderd worden door reclame borden, terrasjes plantenbakken etc…

Reageren is niet meer mogelijk.