DHA-A leader
DHA-A leader

Dagje opruimen op het strand

Den Helder – De negende etappe van de Beach Cleanup Tour 2018 begon donderdag om 10.00 uur bij Storm aan Zee in Huisduinen. Zo’n 65 deelnemers namen de grijper en recyclebare plastic zak in ontvangst van de organisatie en maakten zich op voor een schoonmaaketappe van 7 kilometer, van Huisduinen naar Julianadorp.

Na de Beach Cleanup tour op de waddeneilanden is de Helderse etappe de eerste op het vaste land en het was voor de zesde keer dat het traject Huisduinen-Julianadorp onder handen werd genomen. Onder de schoonmakers vele bekende gezichten, maar dit keer waren er ook die voor het eerst meehielpen. Speciale aandacht is er voor ballonnen en paraffine. Laatstgenoemde zijn veel aangetroffen afval en door het apart te registreren hoopt de organisatie speciale aandacht te krijgen voor dit groeiende probleem. “Er zijn veel leukere alternatieven bij een feestje dan ballonnen en dat brengen wij graag onder de aandacht”, aldus Taco van Beach Clean Up.

De organisatie wijst de deelnemers ook op gevaarlijk stoffen. Dus handschoenen aan en bij twijfel niet aanraken en mensen inschakelen die er verstand van hebben. Een van de deelnemers is Brechtje uit Groningen. Ze loopt in de achterste linie en zoekt minutieus naar afval. Geen sigarettenpeuk ontsnapt aan haar aandacht, want aan dat afval heeft ze echt een hekel. De dochter van Brechtje woont in Den Helder, net als haar kleinkinderen. Ze is begaan met de natuur en ruimt dan ook graag de rommel op, “Natuurlijk ook voor mijn kleinkinderen, want het is natuurlijk ook hun strand!”

De deelnemers werden na afloop met busjes teruggebracht naar Huisduinen.

Foto’s: DHfoto

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook:

6 reacties

 1. RB

  “Dus handschoenen aan en bij twijfel niet aanraken en mensen inschakelen die er verstand van hebben”
  in ieder geval Eddie niet bellen, die klapt er bij twijfel namelijk een paar keer met een schep op……

 2. cosmo

  Dat er nog zoveel vrijwilligers zijn die dit willen doen, petje af hoor ik zou het zeker niet doen..

  1. RB

   dat is helaas tegenwoordig de mentaliteit, niets meer voor anderen over hebben, het word er niet leuker op daardoor 🙁 gelukkig nog hoopjes mensen die dit soort initiatieven wel willen aanpakken, zonder vrijwilligers geen mooie evenementen, musea, dierenambulance etc

 3. Theo

  mooi zo met zijn allen aan het werk! Het zegt veel dat deze mensen om hun mooie stad geven en de handen uit de mouwen steken. De gemeente hoeft niet alles te doen. Mooi initiatief allemaal! Fijn dat er zoveel mensen zijn die allerlei dingen belangeloos doen.

Reageren is niet meer mogelijk.