Darts4kika maakt zich op voor jubileumeditie

0

Den Helder – De vijfde editie van Darts4Kika staat voor komende zondag op de agenda. Zoals altijd vindt het feest plaats bij Café Sluis 45 in de Sluisdijkstraat.

Het unieke darttoernooi zag in 2014 het levenslicht en begon kleinschalig, maar is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel evenement. Steeds meer darters weten de weg naar dit toernooi te vinden, met vorig jaar een record van 80 deelnemers. Het is niet alleen erg gezellig, maar er wordt natuurlijk gedart voor het goede doel, namelijk stichting Kika.

Er zijn veel Helderse ondernemers die Darts4kika steunen en mede daardoor was de opbrengst vorig jaar bijna 2500 euro. De organisatie hoopt deze jubileumeditie het bedrag van vorig jaar te overtreffen.

Darts4kika
De organisatie bestaat uit Kevin Martens, Matthijs Gerssen en Jeffrey Bakker en het drietal kijkt met trots terug op de vier voorgaande edities. “Elk jaar zijn we gegroeid in aantal deelnemers, maar hebben we ook veel geleerd”, vertelt Matthijs. “Elk jaar doen we er alles aan om het evenement zo leuk mogelijk te maken, er staat een springkussen voor de jeugd, er is live muziek en we zorgen ervoor dat de gasten een hapje kunnen eten”, voegt Kevin toe. Elk editie tot nu toe kent een eigen winnaar. Vorig jaar won Jeffrey de Keijzer het toernooi en hij komt zondag in ieder geval zijn titel verdedigen.