Den Helder ‘duur’ met tarief storten afval

7

Den Helder – Wie steenpuin, hout of gemengd bouwafval wil inleveren, kan dat in de ene gemeente gratis doen, terwijl er in een andere meer dan 100 of soms wel 200 euro per kuub voor gevraagd wordt. Regiocontainer heeft de tarieven voor alle gemeenten onderzocht en op een rij gezet.

Voor het storten van steenpuin, hout en gemengd bouwafval zijn inwoners van de provincie Noord-Holland gemiddeld gezien flink goedkoper uit dan hun landgenoten. De tarieven per kuub zijn in de provincie respectievelijk € 3,83, € 1,56 en € 7,42 tegenover € 27,90, € 12,25 en € 35,34 landelijk.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna alle gemeenten een uniform tariefbeleid hanteren. In alle gemeenten, op Uitgeest, Den Helder, Zaanstad en Castricum na, kunnen inwoners de onderzochte afvalstromen kosteloos inleveren.

Plek 2
De gemeente Uitgeest scoort uit alle gemeenten van de provincie Noord-Holland het slechtst. Voor het inleveren van de onderzochte afvalstromen wordt een gemiddeld tarief van € 60,20 gehanteerd. Op de tweede plek vinden we de gemeente Den Helder met een gemiddeld tarief van € 58,38. De top 3 wordt compleet gemaakt door de gemeenten Zaanstad. Inwoners van die gemeente betalen een gemiddeld tarief van € 38,87.

De verschillen per gemeente zijn, in tegenstelling tot de rest van Nederland, in de provincie Noord-Holland klein. Waar elders in het land het verschil tussen aangrenzende gemeenten op kan lopen tot € 200 per kuub kan er in de provincie Noord-Holland gesproken worden over een doorgaans uniform tariefbeleid.

Meer weten over de landelijke verschillen of de tarieven van je eigen gemeente bekijken? Dat kan op https://www.regiocontainer.nl/tarieven-milieustraat-noord-holland-2018, kijk voor een landelijk overzicht op: https://www.regiocontainer.nl/tarieven-milieustraat-2018.

7 REACTIES

  1. ben benieuwd hoe ze dit berekend hebben en welke omreken-factor gehanteerd is, bij de HVC word je namelijk afgerekend op gewicht

  2. Mooi dat regiocontainer dit eens heeft uitgezocht. Het blijft opmerkelijk dat meerdere gemeenten gebruik maken van HVC maar daar wel verschillende tarieven voor vragen.

    • ligt er aan wat je duur vind, heb net de afvalkalender bekeken en op mijn postcode word er dit jaar 78 x afval opgehaald, voor een meerpersoons huishouden betaal je hier 382,92 afvalstoffenheffing, dat is dan 4,91 per afvalophaaldienst

Comments are closed.