Den Helder heeft matige drinkers

19

Den Helder – De overheid wil alcoholgebruik ontmoedigen en volgens RTL behelst een van de plannen het fors duurder maken van dranken als bier en wijn. “Ook moet er een einde komen aan speciale aanbiedingen van kratten bier, flessen wijn en sterke drank in supermarkten en slijterijen”, aldus RTL.

Een van de doelstellingen is overmatig alcoholgebruik tegengaan. Hoeveel probleemdrinkers zijn er in Den Helder en de regio eigenlijk? Er zijn cijfers van de GGD en het CBS en daaruit blijkt dat in Den Helder 5 procent van de inwoners overmatig drinkt. Dat betekent meer dan 14 (vrouw) of 21 (man) glazen alcohol per week. De Gezondheidsraad adviseert mensen geen alcohol te drinken, of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.

In Schagen zijn meer overmatige drinkers dan in Den Helder, namelijk 8 procent van de inwoners. In Hollands Kroon ligt dit percentage op 6 en op Texel is het 11. De grootste drinkers in de regio vinden we in Bergen, waar 13 procent teveel alcohol nuttigt.

19 REACTIES

 1. In Den Helder blijkt dat 5 procent van de inwoners overmatig drinkt. Men vergeet te vermelde dat 70 % abtenaaren zijn.

  • ja en 76% azijnzeikers, 12% katten bezitter 19% van de verkeerde kant 25% politiek onderlegd 75% beste stuurlui etc etc.

   • Daar waar het met het alcoholgebruik mee lijkt te vallen is het azijngebruik ietwat uit de hand gelopen …………….
    Mooi Flipfluitketel!

 2. Dus 5 % heeft problemen met alcohol drinken
  Dat betekent dat 95% er totaal geen problemen mee heeft.

 3. Alcohol gebruik kan een probleem zijn. Maar moeten de goede nu weer onder de kwade lijden? En waarom zou je een goede fles wijn extra belasten? Immers een alcoholist wil alleen maar alcohol, die haalt zijn verslaving toch wel bij de goedkope supermarkten. Een echte alcoholist drinkt over het algemeen niet de wat duurdere A-merken.
  De horeca heeft het al moeilijk om publiek te trekken. Als de drankprijzen nog hoger worden wordt het voor de natte horeca (cafés en discotheken) steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.De prijzen voor de zakelijke markt lopen de spuigaten uit. Als voorbeeld was een fust bier 50 liter van een A-merk 18 jaar geleden nog in het gulden tijdperk Fl. 50,- (€ 22,69) Inmiddels is dat zelfde merk, met nog steeds 50 liter bier €130,-

   • je tapt zo’n 200 normale biertjes uit een 50 liter vat, verkoop 2.50 heden dagen? dan ongeveer 500 euro omzet, trek de inkoop, personeelskosten, huur / hypotheek, omzet belasting, precariorechten, Buma stemra, gas water licht, en ga zo maar door er af en het is denk ik zo maar echt geen vetpot wat je overhoud

    • RB een goede barkeeper haalt 220 kleine glazen uit een vat. Een klein biertje (colaglas) kost in het café € 1,50. Een amsterdammertje heeft meer inhoud en kost ongeveer € 2,50. Een vat bier levert dus maar 220x €1.50 op, dat is totaal € 330,-.
     Als je inderdaad de kosten er vanaf haalt blijft er inderdaad weinig over. Buiten alle kosten die je noemt is er nog een verplichte kostenpost die een hoop geld kost. De beveiligers die aan de deur staan. Ik denk dat menig horeca-uitbater met moeite het hoofd boven water houd.

     • Je geeft een goed overzicht van de kosten, hoewel er nog wel meer zijn . Maar je hebt het hier wel over de omzet van 1 fust . Een cafe, verkoopt meer , en alles bij elkaar , draaid een goedlopend cafe een goede omzet. Ik ben het met je eens , dat het buffelen is om het hoofd bovenwater te houden ,zeker met de accijns verhoging.

  • En hoge alcohol prijzen hebben in de Scandinavische landen al bewezen géén oplossing te zijn tegen alcoholisme…
   Goede opvoeding en voorlichting wél.
   Voor wat het “stunten” met aanbiedingen hebben ze wél een punt: als het een keer véél goedkoper is heeft men de neiging toch meer te gaan drinken.

   • van mij mogen de “happy hours” weer terugkomen in de stad, mensen drinken misschien meer maar er is ook veel meer reuring, nu is het een knap saai zooitje in het land van de betutteling ….

 4. Jans en jij vergeet behoorlijk Nederlands te schrijven. Nog afgezien van je belachelijke opmerking in het kader van dit nieuwsbericht. Wat heeft dat met ambtenaren te maken? Ben je een beetje gefrustreerd? Dat je geen ambtenaar bent? Kan nog altijd: gewoon solliciteren! Succes!

 5. wat ik tegenwoordig zo lees begint het drugsgebruik veel problematische vormen aan te nemen, daar is veel meer winst te halen…..

 6. Knappe dame op de foto overigens. Daar zou ik graag wel eens een biertje mee willen drinken.

 7. Hahaha geloven jullie het zelf ???? Zijn jullie zeker nog nooit bij de Verslavingszorg geweest !!! Proost dan maar !!!

Comments are closed.