Den Helder heeft tekort aan jonge vrouwen

4

Den Helder – Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft woensdag cijfers gepubliceerd over het aantal mannen en vrouwen per gemeente. Inzichtelijk is gemaakt hoeveel mannen (20-25 jaar) er zijn per 100 vrouwen. In Den Helder is er op dit gebied een mannenoverschot, want voor elke 100 vrouwen in deze leeftijdscategorie zijn er 111 mannen.

Jongemannen die denken door op zoek te gaan in de omliggende gemeenten hebben pech, want daar is het overschot nog groter. Zowel in Hollands Kroon als in Schagen zijn er 120 mannen op 100 vrouwen in de leeftijd van 20-25 jaar. Ook op Texel is de verhouding nog schever dan in Den Helder, namelijk 115 op 100.

In veel gemeenten met een universiteit of hogeschool wonen meer jonge vrouwen (20 tot 25 jaar) dan jonge mannen. In Utrecht zijn 73 mannen op elke 100 vrouwen van deze leeftijd. In Leiden zijn dat er 74, in Maastricht 76. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het CBS.

Jaarlijks worden ongeveer 5 procent meer jongetjes dan meisjes geboren en deze verhouding is bij twintigers nog terug te zien. Vrouwen worden over het algemeen wel ouder dan mannen. In de totale bevolking vormen zij een kleine meerderheid. Op elke 100 vrouwen zijn 99 mannen.

4 REACTIES

Comments are closed.