DHA-A leader
DHA-A leader

Dierenambulance enkele dagen aan de kant

Den Helder – Het tekort aan vrijwilligers bij de Dierenambulance is nog altijd niet opgelost. De situatie is inmiddels dermate ernstig dat deze maand op in elk geval vier dagen de ambulance helemaal niet kan rijden. Dit wegens een gebrek aan chauffeurs.

“Door ziekte en vakantie van vrijwilligers hebben we op 8, 13, 17 en 19 augustus geen chauffeur beschikbaar”, zo laat de organisatie weten via Facebook. “Voor noodgevallen kunnen mensen eventueel met een gewond dier naar de dierenarts van dienst gaan. Overige hulpvragen kunnen de volgende dag worden ingediend.”

“We zouden graag anders willen, maar kunnen niet anders”, aldus de Dierenambulance. “Hopelijk wordt de nijpende situatie door aanmeldingen van geïnteresseerden voor dit mooie werk in de toekomst opgelost.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

 1. André

  Sorry dat ik het moet zeggen maar het tekort aan vrijwilligers is voor een serieus deel de schuld van aan het bestuur. Geen idee wie de vrijwilligers zijn, waarom vrijwilligers wel of niet inzetbaar zijn, bij even niet inzetbaar zijn vanwege medische redenen afscheid nemen van vrijwilliger.

  Denk dat men eerst moet gaan reflecteren op eigen handelen.

  1. Alex

   reflecteren op eigen handelen is altijd goed, maar waarom is het bestuur schuld aan het tekort aan vrijwilligers? Wat bedoelt u met afscheid nemen van vrijwilliger bij ziekte? Ik snap uw verhaal niet helemaal.

 2. Theo

  Dit is misschien wel wat voor mij, heb straks toch 7 maanden vrij en kan best rijden met die ambulance.
  Leuke job voor de winter maanden en met dieren werken is altijd leuk en goed.

Reageren is niet meer mogelijk.