FC Den Helder wint, Zeemacht stapt van het veld

1

Julianadorp – Het begon allemaal zo mooi, onder een mager zonnetje begonnen de veldvoetballers van Zeemacht en JVC aan het tweede Helders kampioenschap. De thuisploeg (JVC) kwam op een 2-0 voorsprong en ondanks enkele kansen voor Zeemacht was dit tevens de ruststand. Na het fluitsignaal voor de pauze ontstond een opstootje tussen een speler van Zeemacht en een van JVC.

Om verdere escalaties te voorkomen deelde Zeemacht-trainer Harald de Klerk de leidsman mee dat de bewuste speler uit voorzorg in de theepauze zou worden gewisseld. De scheidsrechter kon zich in deze beslissing vinden en wist te vertellen dat het opstootje geen verdere consequenties zou hebben. Toch werd deze beslissing in de rust teruggedraaid en moest Zeemacht noodgedwongen het restant van de wedstrijd met tien man verder spelen. Hierop besloot de Helderse ploeg niet verder te voetballen.

Dinsdagavond wordt intern binnen Zeemacht besproken wat het staken van de bewuste wedstrijd voor het vervolg van het Helders kampioenschap betekent.

Ruime zege
De wedstrijd tussen de huidige stadskampioen en HCSC eindigde in een ruime overwinning voor FC Den Helder. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en wisten beide tweemaal te scoren. De tweede helft liep de ploeg van trainer John Dobma uit naar een comfortabele 5-2 eindstand.

Het eventuele vervolg is op zaterdag 1 september op De Dogger en dan is HCSC de gastheer:
HCSC – Zeemacht (14.30 uur).
JVC – FC Den Helder (17.00 uur).

1 REACTIE

  1. Kansloos aanvallertje van zeemacht, die het niet kon winnen van een 18 jarige knaap. Sneu figuur

Comments are closed.