Getuigen gezocht van autobrand

9

Den Helder – De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand, die zondagochtend rond 03.10 uur werd ontdekt aan de Jasmijnstraat. Toen de politie arriveerde, was de brandweer al bezig het vuur te blussen. De auto stond geparkeerd onder een boom die ook in de brand stond.

Ongeveer 25 minuten later was de brand onder controle en konden agenten onderzoek verrichten. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De politie heeft de zaak in behandeling en is nu op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze brand te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2018166184.

9 REACTIES

 1. nog een voorbeeld van hoe beroerd het tegenwoordig geregeld is…… 64.000 mensen op de loonlijst, wij hebben een onbemand bureau en de agenten komen eens aankakken als de brandweer al druk aan het blussen is…..

  • Hoezo beroerd? Als 112 gebeld wordt met een brandmelding wordt uiteraard eerst de brandweer gealarmeerd, en daarna pas de politie. Alleen als de politie toevallig een kortere aanrijroute heeft, in de buurt aan het patrouilleren of zo, kunnen ze er eerder zijn dan de brandweer, in alle andere gevallen komen ze pas later .. en hoeveel later hangt af van het feit waar ze op het moment van de oproep zijn. En als ze bvb net een dronken iemand, die ze op hun nachtelijke ronde al slingerend over de weg tegen zijn gekomen, een blaastest aan het afnemen zijn duurt het nog langer!

   • als als als, allemaal koffiedikkijker wat u doet….. als wij genoeg agenten krijgen dan gaat alles veel soepeler, waar zijn al die 64.000 mensen?

    • U heeft het nieuws van de laatste jaren gemist, over het schrijnende tekort aan agenten?
     Daarnaast worden die 64.000 mensen verdeeld in 3 ploegen, dus gemiddeld twee derde is op enig moment van de dag of nacht bezig met iets anders dan werken! En dan laat ik ziekteverzuim, 5 daagse werkweek en vakantie geheel buiten beschouwing!
     Trouwens geen koffiedik kijken maar ervaring uit eerste hand, mijn vader was agent!

     • ik vraag waar die 64.000 man zitten en u zegt dat ik het moet delen door 3, ok, waar zitten dan die 21.000 man (55 man per gemeente, nou laat er nog 1 op vakantie zijn en 2 zieken, 50 man op ieder willekeurig tijdstip) in ieder geval niet in Den Helder?

     • Uiteraard niet in Den Helder, je kan een gemeente van pakweg 55.000 inwoners moeilijk gelijk stellen aan gemeenten met een paar 100.000 inwoners!

     • en van de 380 gemeentes hoeveel zijn er dan met meer dan 100.000 inwoners? op wikipedia kom ik er 31 tegen van boven de 100.000, dan zijn er 350 met minder dan 100.000 en als ik er zo eens doorheen blader is het merendeel kleiner dan DH, dus met 50 gemiddeld per gemeente zal ik er niet eens veel naast zitten, maar laten we er dan nog eens 20 van aftrekken, dan kom je op 30 man, waar zijn onze 30 man sterk dan op ieder tijdstip van de dag, ik zie ze niet, misschien u?

     • Ik denk dat we wel zo ongeveer aan de 150 agenten in totaal komen. Daarvan komt een gedeelte nooit op straat, maar dat is heel normaal, ook het werk op het bureau moet gedaan worden, iemand moet de telefoon aannemen en advies kunnen geven als het nodig is, om maar iets te noemen.
      Dat je er op straat zelden meer dan twee tegelijkertijd ziet verbaasd me helemaal niet, onder meer omdat ik zelf maar op een plek kan zijn en dus geen idee heb wat er verderop in de wijk op straat loopt. Maar ik kom ze dus geregeld tegen hier in de Schooten, en ook in de stad zie ik ze wel vaker lopen. Misschien komt u wel te weinig buiten, of het is gewoon toeval?

Comments are closed.