Helderse Veteranendag weer goed bezocht

2

Den Helder – De vierde editie van Veteranendag vrijdagmiddag was er één van lekker een biertje doen met je maten. De speeches waren in de zaal niet goed te verstaan, dus was er al snel veel geroezemoes. Er zijn natuurlijk nog genoeg verhalen uit te wisselen.

De twee minuten stilte waren indrukwekkend en na het zingen van het Wilhelmus luidde burgemeester Schuiling de bel, ter opening van de Veteranendag. Met zo’n achthonderd bezoekers was het atrium van Hotel Den Helder lekker gevuld. De band Barefootin’ zorgde voor de muzikale omlijsting, waar gewoon nog lekker bij gepraat kon worden.

Generaal Majoor Buiten Dienst Tom Tieland vertelde dat hij als Luchtmachter zich hier in Den Helder op vijandelijk terrein voelde. Deze kwinkslag viel bij de voornamelijk Marinemensen in goede aarde. Natuurlijk was het gekscherend, vertelde Tieland. “Mijn zoon zit bij de marine en als mijn kleinzoon bij me komt heeft hij steevast iets met ankertjes aan, maar natuurlijk gaat hij altijd weer terug naar huis met iets van vleugels”. Hij roept ook jonge veteranen op om dagen als deze te bezoeken. Contact is belangrijk en ben je hier eenmaal geweest, dan ben je voor de volgende keer gelijk verkocht.

Ceremoniemeester Brian Leepel was door de organisatie gevraagd ‘de mensen in de houding te zetten’. Op andere edities speelde Leepel mee in de band van dienst en zo werden de contacten gelegd voor zijn ceremoniemeesterschap. Op de vraag of zijn handen niet jeukten bij het horen van de band antwoordt hij “Nee hoor, het is hun feestje, het klinkt goed toch!”. Frits Piekhaar van de veteranencommissie van de gemeente is zeer tevreden met de vierde editie van de Veteranendag en hoopt dat deze dagen nog lang georganiseerd worden.

2 REACTIES

Comments are closed.