Helderse voetbalvelden hebben geen last van de droogte

0

Den Helder – Waar verschillende veldvoetbalclubs in de regio zich grote zorgen maken over de start van de competitie en de hogere kosten voor het speelklaar krijgen van de verdroogde kale grasmatten, is er in Den Helder geen stress. Teammanager Richard Verhoef van FC Den Helder: “Door het toernooi van de Helderse selectie heeft de gemeente ons hoofdveld op de Streepjesberg keurig bijgehouden. Regelmatig besproeid en gemaaid, we zijn klaar voor het nieuwe seizoen”. De velden van JVC en HCSC zijn voorzien van kunstgras, dus daar hebben de onderhoudsmensen ook geen omkijken naar.

De trainer van Zeemacht ziet zijn voetbalveld van een dorre zandvlakte langzamerhand veranderen in een prachtige grasmat. “Het voetbalveld van MSV Zeemacht wordt momenteel grondig aangepakt”, vertelt trainer Harald de Klerk. “Allereerst zijn de hekken rond het veld, de doelen, dug-outs en ballenvangers verwijderd. Vervolgens is de oude toplaag van de grasmat verwijderd, waarna een geheel nieuw drainagesysteem ‘in’ het veld is aangebracht. Deze afwateringsbuizen zijn ingegraven naast het oude, nog steeds prima werkende drainagestelsel.”

Er werden al zelden wedstrijden afgelast vanwege regenval op het Zeemachtterrein, dit lijkt nu (haast) definitief verleden tijd. “Na deze werkzaamheden is veel energie gestoken in het vlakken van het veld, waarna een compleet nieuwe grasmat is ingezaaid. Uiteraard vergt dit veel werk, daar dagelijks besproeien noodzakelijk is gezien de droge zomer.” Inmiddels begint het in rap tempo groeiende gras weer langzaam te lijken op een voetbalveld.

Thuis wordt uit
Een en ander heeft tot gevolg dat Zeemacht haar te organiseren speeldag voor het Helders Kampioenschap verplaatst heeft naar de accommodatie van HCSC aan de IJsselmeerstraat. En voor de eerste competitieronde heeft de club een ‘uitwedstrijd’ aangevraagd bij de KNVB. Enkele weken voor de competitie weer begint worden de renovatiewerkzaamheden besloten met het plaatsen van nieuwe omheining, doelen, dug-outs en ballenvangers, waarna de Sailors weer beschikken over een keurig complex, waarmee men jaren vooruit kan.