Jeugd Visbuurt vermaakt zich in de Brouwerstraat

2

Den Helder – De jaarlijkse kinderspelen in de Brouwerstraat waren woensdagmiddag weer een groot succes. Zo’n tachtig tot negentig kinderen namen er aan deel en zij vermaakten zich uitstekend. De spelletjes op straat maakten deel uit van de Visbuurtweek, die nu volop gaande is.

Een heerlijk zonnetje, liters ranja, een snoepje en een echt Visbuurtsfeertje waren de ingrediënten van de succesvolle kindermiddag. Dit alles tegen het decor van een vrolijk rood-geel versierde Brouwerstraat, met hier en daar een rood-wit-blauwe vlag.

Al vele jaren worden de kinderspelen tijdens de Visbuurtweek georganiseerd door vrijwilligers van de Brouwerstraat. Vele spellen hebben ze in de loop van tijd ook zelf ontwikkeld en gemaakt. “Vier maanden geleden is hier nog een buurman overleden die zich altijd inzette voor onze activiteiten”, aldus een geëmotioneerde Irene Kramer namens de organisatie. “Gelukkig nemen onze kinderen en kleinkinderen langzaam onze taken over en dat is mooi.”

Voor de kinderen was er genoeg te doen en – eerlijk is eerlijk – dat hield de ouders ook wel even bezig! Meer informatie over de feestweek en het programma is te vinden op de website van Buurthuis De Viskom.

2 REACTIES

 1. Brouwerstraat is altijd leuk, zeker voor de kinderen
  Maar van een piloweek is al lang geen sprake meer.
  Ik woon er nu 30 jaar en heb de “ouwe” nog meegemaakt….feest door de hele buurt en kermis voor de deur.
  In iedere straat vlaggen en “tentjes” voor de deur.
  Het is nu een straatfeestje met een kampioenschap zo veel mogelijk zuipen en herrie maken.
  Alle goede bedoelingen van de vrijwilligers ten spijt…… die doen zeker hun best.
  Jammer, maar een visbuurtweek is het allang niet meer.

 2. Heel erg leuk voor de kinderen en de hele buurt. Altijd fijn als mensen zich voor zoiets inzetten. Ziet er gezellig uit!

Comments are closed.