Jubileum voor Vliegerfeest aan Zee

1

Den Helder – De stichting Vrienden van Den Helder organiseert zaterdag 1 en zondag 2 september voor de tiende maal het Vliegerfeest aan Zee. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip, niet alleen in Den Helder en omstreken, maar zeker ook daarbuiten. Vanuit alle hoeken van Nederland en zelfs ook Zweden, België en Duitsland komen enthousiaste vliegeraars richting de Helderse kust om hun creaties op te laten op het strand bij Duinoord.

Vaste gasten zijn de stuntvliegeraars van de Tricksparty. Dit is een competitie waarin men bestuurbare kites gebruikt om tricks uit te voeren. Zij sluiten het Nederlands kampioenschap tijdens het vliegerfeest in Den Helder af!

Daarnaast genieten elk jaar ook duizenden bezoekers van het bonte spektakel van éénlijners, de heerlijk frisse zeelucht en het prachtige Helderse strand. Het Vliegerfeest is daarmee een ideaal uitje voor het hele gezin. Zeker ook voor de kinderen is er volop te doen: vliegertjes kleuren, schminken, snoep- en knuffeldroppen, schatgraven, springkussens, strandspelletjes, enzovoort. Wanneer het weer het toelaat zullen er bovendien ook diverse demonstraties zijn van kite surfen en fly boards.

Het feest is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur op het strand bij Duinoord. Het Vliegerfeest aan Zee is een samenwerking tussen stichting de Vrienden Van Den Helder, de Reddingsbrigade, de Stropdasclub en Beachclub Citadel.

1 REACTIE

  1. Ehm, ik wil de feestvreugde niet temperen…..
    In een reactie op Facebook vernam ik dat dit inderdaad de jubileum editie wordt maar helaas ook meteen de laatste editie?
    Het zou spijtig zijn, want het blijft prachtig om te zien!

Comments are closed.