KNRM in actie voor brand op klipper

1

Den Helder – Voor de Helderse KNRM was het dinsdag alweer tijd voor actie nummer 40 van het jaar. Dit keer ging even na 15:00 uur het alarm voor brand aan boord van een pleziervaartuig. Het bleek te gaan om een 22 meter lange zeilklipper, die voor de haven van Oudeschild lag en brand had in de machinekamer.

De Joke Dijkstra spoedde zich er heen en aan boord werden ondertussen de brandblusmiddelen, zoals slangen en dergelijke, klaar gelegd. De reddingboot Cornelis Dito van Oudeschild had de Texelse brandweer aan boord genomen. Toen de Joke Dijkstra langszij van de klipper kwam, kon de Texelse brandweer gebruik maken van de brandbluspomp aan boord van de reddingboot. Drie opvarenden van de klipper (en een hond) werden voor de zekerheid aan boord van de Joke Dijkstra gebracht. De schipper bleef aan boord om de brandweer te assisteren.

Na het bedwingen van de brand heeft de Joke Dijkstra samen met de Cornelis Dito het schip naar de haven van Oudeschild gebracht. Er vielen geen gewonden en er was alleen schade in de machinekamer van de klipper.

Bron info en foto: KNRM Den Helder

1 REACTIE

Comments are closed.