Man breekt in in politiebureau

28

Den Helder – De politie heeft vrijdagochtend een 40-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man wilde zo graag zijn goederen terug die door de politie in beslag waren genomen, dat hij rond 05.00 uur besloot in te breken in het politiebureau aan de Bastiondreef.

Een oplettende getuige zag de man op het vreemde tijdstip in het politiebureau en alarmeerde de politie. Hij vertelde de agenten dat de man de boel ‘kort en klein’ aan het slaan was. Toen de agenten bij het bureau arriveerde, was de vandaal al gevlogen, maar zagen zij dat hij inderdaad een behoorlijke ravage had aangericht. De deur van de toegangshal lag uit de sponning, computerschermen waren omgegooid en stellages vernield. Toen de getuige de man omschreef aan de hand van zijn opvallende kledingstijl, sloegen agenten hier direct op aan; dit klonk namelijk als een bekende van de politie.

Hierop zijn de agenten naar zijn woning gegaan en het bleek inderdaad te gaan om de ongewenste gast in het politiebureau. De man had bebloede knokkels en wilde dit keer echter geen bezoekje brengen aan het politiebureau. Door tussenkomst van de hondengeleider kon de man alsnog in de boeien worden geslagen en werd hij overgebracht.

28 REACTIES

 1. conclusie; De politie heeft een slecht beveiligd gebouw. Iemand kan daar dus de boel inslaan zonder dat er ergens op een andere plek een alarm afgaat.

  • heel handhaving in Nederland is toch een lachertje, de politie is tegenwoordig de grootste werkgever van het land en je ziet geen mens meer…..

   • Over de lachertjes gesproken, jij begint aardig naar die functie te solliciteren, maar dan wel de grootste !

  • Inderdaad. Savonds en in het weekend is Alkmaar regiotechnisch de meldkamer. Dan op de bastion geen operationele bezetting. Zal bij de vleugel waar de kmar inzit niet anders zijn denk ik.

 2. Was de man iets slimmer geweest en niet te herkennen was dan was dit toch een geweldige actie geweest :p inbreken bij de politie… +10 van mij

  • was de man iets slimmer geweest waren z’n spullen niet in beslag genomen…..
   u bent ook een goed voorbeeld zo met het goedkeuren van inbraak….

 3. Ik vind het erg raar dat je in zo een groot politie buro zo makkelijk kan inbreken. Op zijn mist zou daar toch een soort nachtdienst agent of bewaker moeten zitten. Dit zou echt niet mogen gebeuren bij de politie. Het is te gemakkelijk op deze manier. Niet professioneel is dit van de politie. Dit kan niet.

  • ik snap de politie toch al niet meer, in NL 64000 medewerkers met 380 gemeenten, 165 man per gemeente, ok grotere gemeenten meer en kleinere wat minder maar je maakt me niet wijs dat we hier genoeg man hebben, ik zie ze bijna niet op straat en we hebben een onbemand bureau ….. de planner mag wel eens een opfriscursus krijgen

   • RB weet weer waar het aan ligt !! , Al jaren , kampt de politie Den Helder met personeels tekort. Er zijn gewoon mensen tekort , om het buro 24 uur bemand te houden. Er waren wel agenten in de nacht van de inbraak , maar die waren aan het handhaven ( jouw stokpaardje RB ) in de stad en hadden de deur van het buro netjes afgesloten. Al jaren , dringen de wijkagenten in de wijkplatvorms en andere overleggen met de burgers ,aan op meer meldingen vanuit het publiek, zodat daar personeel op gezet kan worden, dan wel meer personeel aangevraagd kan worden bij de Korpsbeheerder . Het personeel barst nu al van de overuren op papier, die niet opgenomen kunnen worden in vrije tijd. Maar RB weet het weer , RB die te hooi en te gras , de handhaving en hun werkzaamheden de grond in trapt, weet weer hoe het wel moet. Nu krijgt de “”planner”” weer de schuld, die hij een opfriscurcus wil laten krijgen. Rb , zou zich eens meer moeten verdiepen , in de personeels problemen die er bij de politie en handhaving zijn . Of doe het zelf als je het zo goed beter weet !!

     • Dat heb je zelf al gedaan sukkel ! 64.000 man/vrouw is voor het gehele land , de ene gemeente iets meer dan de andere . Je geeft het zelf aan !!. Dat een gemeente een tekort aan manschappen heeft , heeft diverse oorzaken, o.a. het aantal aangiften en misdrijven per gemeente . Daarom , vragen de wijkagenten , in wijk vergaderingen e.d om meer aangiften , zodat zij daarmee kunnen aantonen dat er personeel tekort is. De agenten willen wel , maar de beschikbare werkuren/manschappen zijn er niet voor. Tenzij ze overwerken. En dat is nu het punt , dat wordt te duur , en de gewerkte overuren kunnen door de werknemers niet meer omgezet worden in vrije tijd door het tekort aan personeel. Daar hoef je echt geen wijsneus voor te zijn meneer de handhaver !

     • meneer de wijsneus, beetje schelden en nu schrijf je een hoop woorden maar zegt totaal niets, 64.000 man en nog tekort, dat klopt niet, er is iets structureel totaal verkeerd bij die organisatie en u wilt alleen maar nog meer mensen aannemen wat trouwens niet te betalen is voor de maatschappij ipv er eens een knappe reorganisatie tegenaan te gooien en die 64.000 man eens knap in te zetten, maar laat ook maar, er komt toch weinig zinnigs uit u…..

     • Wat niet klopt RB is uw manier van rekenen. Om te beginnen zijn er pakweg 7% van de agenten ziek, wat het aantal beschikbare agenten terug brengt naar pakweg 60.000. Die werken uiteraard geen 24/7 maar 8 uur per dag, wat het aantal beschikbare agenten op enig moment van dag of nacht terug brengt naar gemiddeld 20.000 (en hierbij heb ik geen rekening gehouden met een 5 daagse werkweek en vakanties, oftewel in de praktijk zijn het er iets minder). Het zijn dus 20.000 agenten per dienst van 8 uur die je moet verdelen over 380 gemeenten, geen 64.000!

     • Nee, alleen nogal gestrest door te grote werkdruk. Voor het geval u het niet wist, van teveel stress kan je behoorlijk ziek worden.

     • Doe eerst je huiswerk eens ! Er staan bij lange na geen 64000 man op de loonlijst die dienst doen op straat.

     • dus een verkeerde planning, te weinig mensen op de juiste plaats en te veel mensen op de verkeerde plek…..

     • Hoe komt u tot de conclusie dat er teveel mensen op de verkeerde plek zitten? U denkt dat al het werk dat gedaan wordt door de mensen die niet de straat op gaan maar onzin is, onnodig, kan je gewoon afschaffen en die mensen dan maar de straat opsturen? Maar als dat dan gebeurt wel klagen dat je aangifte moet doen via het internet, en dat er toch niets mee gedaan wordt.

     • Beste Monique trek uw kop toch eens uit het zand en stop toch met dat eeuwige linkse goedpraten, het land gaat totaal naar de klote door die linkse knuffelgedachten, aangiftes moeten nu al via internet en er wordt toch ook al niets mee gedaan, de aangiftebereidheid is nog nooit zo laag geweest (wat het CBS weer makkelijk gebruikt om te melden dat de criminaliteit daalt, amehoela) avonds is het bureau hier al onbemand en kan dus die 30 man waar ik op uit kwam kan makkelijk 24/7 de straat op en kwaliteit voor de belastingbetalers geld leveren

     • Ik praat helemaal niets goed, ik herhaal wat de politie er zelf over zegt. Een agent kan maar een ding tegelijk doen, als hij op straat moet lopen kan hij niet op het politiebureau zijn om uw aangifte opnemen, en kan hij ook niet op zoek naar de dader. Er is al jaren een schrijnend tekort aan agenten, en dat komt niet door ‘linkse knuffelgedachten’!

      Overigens is het heel normaal dat de politiebureaus in kleinere gemeenten ’s nachts niet constant bemand zijn, dat was altijd al zo. Er wordt wel gewerkt, er wordt gepatrouilleerd, maar alleen als er iemand in de cel zit is het nodig dat een agent op het bureau blijft.

 4. RB,u schrijft:64.000 man eens knap in te zetten. Ik stel voor dat u PER DIRECT gaat solliciteren bij de landelijke korpsleiding van de politie naar de functie van LANDELIJK HOOFD COÖRDINATOR INZET POLITIE !
  U weet het blijkbaar allemaal echt erg goed hoe het moet.

  • ik zou ze best wel willen assisteren en de goede richting in willen helpen maar met de leeftijdsdiscriminatie in dit land krijg ik toch nee te horen…..

 5. Laten we blij zijn dat er nog mensen zijn die politieman/vrouw willen worden i.p.v. te zeuren over aantallen. Het is tegenwoordig gewoon een pokkebaan en vervallen tot een administratieve rompslomp.

  • daar zijn we zeker blij mee maar als we niet zeuren en alles maar slikken als zoete koek zal er nooit iets verbeteren, zoals u al zegt het is best mogelijk dat het een te grote administratieve rompslomp is geworden, als daar nu eens naar gekeken wordt en de onzin weggenomen wordt (wat mijns inziens mogelijk moet zijn daar alles gedigitaliseerd is tegenwoordig) zodat wij meer blauw op straat hebben en de agent weer blij z’n baan kan uitoefenen

Comments are closed.