DHA-A leader
DHA-A leader

Nevenfuncties in september openbaar

Den Helder – De nevenfuncties van de collegeleden worden in september bekendgemaakt. Dat stelt Arjan Dekker, hoofd communicatie van de gemeente Den Helder. Het precieze tijdstip is afhankelijk van wanneer iedereen weer terug is van vakantie.

Ruim een maand geleden vroeg Den Helder Actueel om het overzicht van de nevenfuncties, omdat op de website van de gemeente Den Helder nog een oud document stond, met de gegevens van het vorige college. Na meerdere verzoeken kwam er nog geen antwoord en dus publiceerden we daar eerder deze week over. Kort daarop liet Dekker weten een en ander alsnog uit te zoeken en maakte excuses “voor het gedoe”.

“De informatie is wel bekend bij de gemeente”, verzekert Dekker. De gemeente wil echter pas een overzicht vrijgeven zodra het document volledig compleet is. “Dus niet alleen de werkzaamheden die de collegeleden er buiten hun politieke functie bij doen (en al deden, red.), maar ook die functies die ze er bij krijgen vanuit het wethouderschap.” Daarbij valt te denken aan bestuurslidmaatschappen van organisaties als De Kop Werkt en Noorderkwartier. Al die functies zijn overigens al wel verdeeld, benadrukt Dekker.

“We willen graag in 1 keer een compleet overzicht vrijgeven van het totaal en dat wordt dus ergens in september. Als we een incompleet overzicht hadden gepubliceerd, dan was daar vast weer kritiek op gekomen.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

4 reacties

 1. Henk van Kuijk

  Maar voorafgaand aan benoeming van de wethouders worden die nevenfuncties toch gescreend? En dus is de informatie al lang compleet. Of hoort die te zijn. Vreemde zaak.

  1. fdrk

   Zoals ik al zei Henk, voor publicatie, moeten eerst de vouwtjes er in recht gestreken te worden.

 2. Judge X

  Dekker heeft gelijk, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met het verstrekken van informatie…. en dan kun je beter helemaal geen informatie vestrekken; daar voelt de gemeente zich een stuk veiliger bij sinds de oprichting van Zeestad CV/BV, het aantreden van Koen Schuiling en het verplaatsen van het stadshart.
  Gelukkig nu wel informatie over de informatieverstrekking, want we willen natuurlijk wel geïnformeerd blijven….
  Ehh…. september ergens in 2018 toch hè, anders graag nadere communicatie over de informatie…..o jee ik geloof dat ik weer een limmerick op voel komen ! 😛

 3. F.B.

  En dan…. maakt het wat uit wat hun nog meer verdienen….of wordt dat gekort op wat zei krijgen per maand als Wethouder…lees: wat de bevolking van D-H daarvan de kosten zijn….moet bijdragen!!

Reageren is niet meer mogelijk.