Onverzekerd en onder invloed

1

Den Helder – De politie heeft maandag rond 12.30 uur een 42-jarige man uit Den Helder van de weg gehaald. Agenten zagen hem rijden in een onverzekerd voertuig.

Bij zijn staandehouding hadden de agenten het vermoeden dat hij onder invloed van verdovende middelen was. Uit de speekseltest kwam naar voren dat er sporen van cocaïne in zijn lichaam aanwezig waren. De man is aangehouden en van hem is bloed afgenomen. Voor het onverzekerd rondrijden krijgt hij een bekeuring. Het voertuig krijgt hij pas terug wanneer deze aantoonbaar verzekerd is.

Het rijden zonder verzekering wordt zwaar beboet. Dit omdat het aan de ene kant wettelijk verplicht is om een voertuig te verzekeren, maar aan de andere kant het bij een aanrijding voor de tegenpartij zeer lastig wordt om het afhandelen van de schade te regelen. Wanneer een auto aangereden wordt door een persoon die onverzekerd is, maar daarnaast ook nog eens niet vermogend, dan wordt het zeer lastig om op de normale manier de schade vergoed te krijgen.

1 REACTIE

  1. dit is de manier om de werkdruk te verlagen, lik op stuk en meteen bij de eerste keer voertuigen in beslag nemen, minder kans dat je ze een tweede keer van de straat hoeft te plukken

Comments are closed.