Portugese Avond en Big Picnic in Hortus Overzee

0

Den Helder – In het eerste weekend van september organiseert Hortus Overzee twee activiteiten in het kader van Plant & eter, het landelijk evenement van de botanische tuinen in Nederland. Met dit evenement willen deze tuinen de aandacht vestigen op de relatie tussen voeding en planten.

Op Hortus Overzee staan dit weekend de planten uit het Middellandse Zeegebied centraal. Op zaterdag 1 september wordt een pop-up restaurant ingericht in Portugese sfeer. Op zondag 2 september is er gelegenheid om in de kas of de tuin te picknicken. Deze Big Picnic vindt gelijktijdig ook plaats in andere botanische tuinen in Nederland.

Op zaterdag 1 september wordt er een Portugese avond georganiseerd. Fadozangeres Hendriktje Ruiter -tegenwoordig in Portugal eenvoudig Maria genoemd- treedt deze avond op, begeleid door twee Portugese muzikanten. De koks van C’est la Vie (Beatrix hotel) verzorgen een mediterrane maaltijd en er zijn Portugese tapas en gebakjes. Aanvang van het Fado Diner is om 19:00 uur. (Inloop Hortus vanaf 18.00 uur). Prijs is € 47,50 incl. welkomstdrankje, koffie/thee met Portugese lekkernij, excl. drankjes bij de maaltijd. Opgeven via e-mail bij Marieke Pollmann, info@hortusoverzee.nl. Reserveren kan tot en met 29 augustus. Na betaling is reservering definitief.

Big Picnic
In Hortus Overzee is een ieder op zondagmorgen 2 september tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom om met zelf meegebrachte voedselwaren te picknicken in de kas. Voor de liefhebbers is picknicken op het grasveld van de Oranjerietuin ook mogelijk. Breng gezellig een eigen picknickkleed mee. De toegang is tussen 10.00 en 12.00 uur gratis, er wordt alleen een bescheiden bijdrage voor koffie, thee, limonade of een sapje gevraagd. Tijdens het nuttigen van het ontbijt, verzorgen medewerkers van Hortus Overzee voor de kinderen een aantal activiteiten rondom het thema voedsel.

Meer informatie is te vinden op www.hortusoverzee.nl.