Renema met Van oud naar nieuw in Komst

0

Den Helder – Van boksers naar paarden en van oud naar nieuw, Henk Renema is terug bij galerie & werkatelier Komst! De derde tentoonstelling van Renema aan het Jutterspleintje 2a is een feit: op zondag 2 september opent hij zijn expositie “Van oud naar nieuw”.

Bezoekers van Komst kennen Renema van zijn eerdere exposities, waarbij de artiest zich volledig in één onderwerp onderdompelde. Het begon met een collectie boksers en in de jaren daaropvolgend tekende en schilderde Renema vrijwel alleen maar paarden. Het lijkt haast een obsessie, waarbij de kunstenaar zichzelf verliest in een enkel onderwerp.

In eerdere interviews gaf Renema aan dat zijn volgende project om dansers zou draaien, maar met “Van oud naar nieuw” gooit hij het over een andere boeg: Renema heeft nagenoeg zijn gehele oeuvre meegebracht naar het Jutterspleintje. Een bonte verzameling van oud, nieuw, bekend en onbekend werk siert de wanden van galerie & werkatelier Komst. Een waar Henk Renema Museum.

De expositie opent zondag 2 september om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom de feestelijke opening bij te wonen. De weken daarna is galerie Komst geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.30 uur. “Van oud naar nieuw” is te bekijken tot en met 22 september.