DHA-A leader
DHA-A leader

Spelers Den Helder Suns Europees Kampioen U18

Den Helder – Het Nederlands basketbalteam voor spelers tot 18 jaar is zondagavond in Skopje (Macedonië) Europees kampioen geworden. In het team ook drie spelers van de Den Helder Suns, te weten Yarick Brussen, Jarno Pomstra en de Helderse Nick Thran.

Het betrof het EK in de B-divisie. De U18-selectie stond onder leiding van de Belg Paul Vervaeck. Aan het EK namen 24 landen deel. Keye van der Vuurst de Vries was in de finale met 35 punten topscorer. Nederland speelde in de finale tegen Slovenië en won het duel met 57-86.

Na de gewonnen finale mocht Nick Thran het netje afknippen. Dankzij het kampioenschap komt de Nederlandse ploeg voortaan uit in de A-divisie.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: