DHA-A leader
DHA-A leader

Terras op pleintje Maranathakerk

Den Helder – Op het pleintje bij de Maranathakerk in de Vijzelstraat in de Visbuurt runnen bewoners vanaf donderdag 9 augustus hun eigen, openbare terras. Vrijwilligers van buurthuis De Viskom schenken voorlopig iedere donderdag en vrijdag een bakkie koffie, thee of frisdrank aan buurtbewoners die in zijn voor een praatje. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor buurthuis De Viskom.

Het ‘terras Maranathaplein’ is het eerste concrete project dat is voortgekomen uit de gebiedsgerichte aanpak in de Visbuurt: een pilotproject met als doel de betrokkenheid van gemeente, bewoners, ondernemers en organisaties in de buurt beter op elkaar te laten aansluiten. Samen bepalen zij wat er in de buurt nodig is en samen bedenken ze concrete acties op het gebied van veiligheid en openbare ruimte, zorg en welzijn.

Wethouder Tjitske Biersteker (wijkwethouder en wethouder gebiedsgerichte aanpak) verricht donderdag 9 augustus om 19.00 uur de officiële opening van het terras. Namens de gemeente biedt zij de gasten op het terras een gebakje aan.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

20 reacties

 1. HZdwg

  Het is in de oorlogstijd, omdat de Parallelwegschool gevorderd was, even mijn school geweest. Stond toen terug tussen bebouwing van woonhuisjes, je kwam er door een soort brede steeg tussen twee van die huisjes.

   1. Jacobus

    zeg laat de heer Zuidweg zijn verhaal vertellen en bemoei je er verder niet mee, negatieveling!

     1. Bodelo

      RB, de boodschap van Hans Zuidweg (want die schrijft hier) is dat hij goede herinneringen heeft aan deze plek. Jij kunt hier nog iets van leren. Het kan geen kwaad om een klein beetje respect te tonen (zeker voor deze heer!)..

     2. RB

      interessant dat iedereen commentaar heeft behalve de schrijver zelf, vinden jullie dat jullie voor hem moeten denken? en dan hebben jullie het over respect……

     3. Bodelo

      RB, ik kan het toch niet laten.
      Vanuit jouw gedachtengoed kom je niet verder dan “vinden dat jullie voor hem moeten denken”. Nee, dat vind ik (en meerderen met mij) zeker niet. Wij komen namelijk niet in de buurt van het denkvermogen van de Heer Zuidweg. Wel vind ik (en dat schreef ik ook eerder) dat hij respect verdient. De betekenis van het woord respect kun je vast wel op Google vinden ………………

 2. HZdwg

  Een stoorzender (ook een herinnering uit die tijd) is er niet om erop af te stemmen, maar juist om er niet op af te stemmen.

   1. wat

    Den Helder en zijn of haar inwoners verdienen veel Liefde en Licht, arm Den Helder , zo getroffen in de tweede wereldoorlog. Dank je voor die link, RB, ik heb het nooit geweten.

   1. Bodelo

    Haha! Prachtig antwoord Tjitske!
    En dat voor een mooi initiatief. Succes aan allen die hier bij betrokken zijn.

Reageren is niet meer mogelijk.