Tips voor fietsen in de omgeving Den Helder

0

Den Helder biedt misschien wel de mooiste omgeving van heel Noord-Holland en daarbuiten om te fietsen. Dat komt bijvoorbeeld doordat er rondom de stad uitgestrekte ruimte is om van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan het gebied De Helderse Vallei.

Ook in de stad zelf is van alles te beleven, dus wie net buiten de stad verblijft kan ook de fiets pakken om er naartoe te trekken. Het is dan ook een prima gebied om een dag in door te brengen, maar je kunt er ook meerdere dagen meer dan goed vertoeven. Zeker wanneer je enige kennis opdoet van de leuke fietsroutes die er liggen.

Stelling Den Helder (30 km)
De bekendste route die in en om Den Helder loopt is ongetwijfeld Stelling Den Helder. Het is een route die dan ook echt de verschillende kanten van dit gebied laat zien. Enerzijds wordt er bijvoorbeeld een tocht gemaakt langs de verschillende onderdelen van de marine die hier gevestigd zijn. Aan de andere kant is er ook ruimte om even lekker rust te pakken aan het strand wanneer de tocht hierlangs trekt. Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel van de tocht het bezoek aan de Stelling Den Helder zelf. Een verzameling van forten die ooit werden gebouwd toen Napoleon het nog voor het zeggen had in Nederland. Door de relatief korte lengte is de route goed te rijden.

Zet je fiets goed altijd goed op slot als je even een pauze neemt of even de natuur wilt verkennen. Dit doe je door minimaal twee fietsslot gebruiken. De meeste fietsen beschikken standaard over een ringslot. Met een tweede slot zoals een kettingslot, zie bijvoorbeeld Onlinesloten.nl, of een kabelslot is het eenvoudig om je fiets aan een vast object te maken.

Tussen Lange Jaap en Egmond (115 km)
Waar de route Stelling Den Helder goed te doen is voor vrijwel iedere liefhebber, daar is de route tussen Lange Jaap en Egmond meer voor de getrainde fietser. De lengte bedraagt immers maar liefst 115 kilometer. Op deze route zie je dan ook veel meer dan Den Helder en de directe omgeving alleen. Hier wordt een groot deel van Noord-Holland aangedaan. De dorpen en steden in dit gebied zijn op zichzelf allemaal al de moeite waard, maar het mooie is natuurlijk dat er nog veel meer te zien zal zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel oude en bijzondere bouwwerken in dit gebied bewaard gebleven, Dit varieert van vuurtorens tot en met forten. Houd er wel rekening mee dat dit kust gebied je altijd uitdaagt door de wind die er staat.

Kop van Noord-Holland (55 km)
Tussen de beide voorgenoemde routes in, ligt een mooie route die het beste van beide werelden biedt. De lengte van 55 kilometer is goed aan te rijden voor de meeste mensen. Zeker wanneer je de tijd hebt om de hele dag te fietsen. Doordat het gebied wel wat groter gemaakt is, is het goed mogelijk om de hele omgeving van Den Helder goed in je op te nemen. Je gaat bijvoorbeeld ook naar Oudesluis en naar Anna Paulowna. Het leukste deel is echter natuurlijk het deel dat door de duinen trekt. Ideaal met een lekker zonnetje in de lucht.

Bovenstaande is een gesponsord bericht