Wie wordt de veldvoetbalkampioen van Den Helder?

0

Den Helder – De strijd om het Helders kampioenschap veldvoetbal barst komende zaterdag weer los. De eerste wedstrijden vinden plaats bij JVC. De thuisploeg treft ’s middags om 14.30 uur Zeemacht en FC Den Helder speelt om 17.00 uur tegen HCSC.

JVC stond vorig jaar, bij de eerste editie van het kampioenschap, in de finale. JVC kwam daarin tegen FC Den Helder tweemaal op voorsprong, door doelpunten van Marchel La Croes en Nick Agthoven, maar verloor uiteindelijk met 2-3 van FC Den Helder en liep daarmee het stadskampioenschap mis.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd binnen het kampioenschap. De woensdag als speeldag is afgevoerd en dit jaar zijn de wedstrijden dus alleen op zaterdag, aanvang 14.30 en 17.00 uur. Ook de penaltyserie is geschrapt, daarvoor in de plaats komen shoot outs, 5 om 5. Vanaf de middenstip heeft de speler acht seconden om te scoren. De winnaar van het toernooi krijgt een cheque en een wisselbeker. Reus Sport is wederom de hoofdsponsor. “We hopen dat het toernooi nog meer gaat leven en dat de winnaar echt het gevoel heeft kampioen van Den Helder te zijn”, aldus Hans Hesselink van FC Den Helder.