Zomerdromen sluit af met Gerson Main

1

Den Helder – Wegens de vele festiviteiten tijdens het eerste weekend van september, wijkt ZomerDromen voor één jaar uit naar het tweede van september. Publiek kan op zondag 9 september vanaf 12.00 uur in het Timorpark flaneren langs bijzondere marktkramen, picknicken langs de vijver, proeven van diverse heerlijkheden, meedansen op het danspodium en genieten van muziek.

Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van prachtige sieraden tot meubels en heerlijke thee. Op de markt staan ook diverse kunstenaars.

Kinderen kunnen dit jaar genieten in Groenland: een NEMO in het klein. Wil je ontdekken hoe je tekent als je ogen links en rechts verwarren? Of ga je in dit laboratorium de uitdaging met de anti-bibber-spiraal aan? Voor een ieder is er wel iets dat je naar dit interactieve en uitdagende Groenland blijft trekken. Schuif aan en laat je hypnotiseren door alle proefjes, experimentjes en groene testjes. Rotary Den Helder komt met een grote stormbaan waar de kinderen zich uit kunnen leven en er staat een grote bus van SKODH waar kinderen van alles in kunnen beleven.

Serviceclubs
Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes. Dit jaar staan de serviceclubs rond de muziektent, dus anders dan u gewend bent. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.

Op het middenveld van het park is in samenwerking met Slagersatelier Duijzer een BBQ-Challenge. Diverse teams hebben zich opgegeven en proberen deze dag de jury te imponeren met hun BBQ-kunsten. U kunt kijken en soms even proeven hoe deze specialisten hun werk doen. Ook Puur Dunselman en Bom Dia staan op het middenveld.

Danspodium
Ook dit jaar is er een danspodium. Leerlingen van Jan Plomp, Rik Niks en House of Dance verzorgen daar verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops. De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire. Namen als Two Alley Rats, Jeroen Reijs en Andy en Saskia treden die dag op.

Als afsluiter van de dag heeft de organisatie tussen 16.30 en 17.30 uur Gerson Main geboekt. Gerson is een Nederlandse singer-songwriter. Hij nam in 2015 deel aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Hij behaalde daarin de finale. Kort hierna maakte hij de muziek onder een reclamespotje voor KPN. De single “Ik Weet Niet Hoe” die hieruit voortvloeide werd een succes, zowel op radio als online.

1 REACTIE

  1. Een verstandige keuze om Zomerdromen een weekend later te plannen. Het zal ongetwijfeld weer druk worden.

Comments are closed.