Boetes en aanhoudingen in het verkeer

4

Den Helder – De politie heeft het afgelopen week toch aardig wat aanhoudingen verricht, ondanks dat de agenten het vanwege de CAO-acties ‘rustig aan’ deden. Op de eigen pagina op Facebook heeft het korps Den Helder een overzicht geplaatst:

– Een 26-jarige man werd aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Tevens reed hij nu (weer) onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en er is bloed afgenomen. Hij heeft verbaal gekregen voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en, indien de uitslag hier aanleiding voor geeft, het rijden onder invloed van drugs;

– Een 28-jarige man is aangehouden voor het rijden met GHB, Amfetamine, Metafetamine en THC op. Er is bloed afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij had al 4 maanden een rijbewijs;

– Een 31-jarige man reed met zijn zoon voorop de treeplank op een scooter. Toen agenten hem aan de kant wilden zetten ging hij er vandoor. Ze hebben hem verderop aan de kant gezet en hier een verbaal voor gegeven. Tevens bleek uit de speekseltest dat hij positief testte op het gebruik van drugs. Hij is aangehouden en er is bloed afgenomen;

– Een 33-jarige man reed in zijn auto terwijl vorige maand zijn rijbewijs was ingevorderd, omdat hij elke medewerking aan een alcoholonderzoek weigerde. Hij werd destijds aan de kant gezet omdat hij met 80 kilometer per uur door een woonwijk reed. Hij heeft een dagvaarding gekregen;

– Een 32-jarige man reed in een auto terwijl hij geen rijbewijs had;

– Een 39-jarige man reed op een snorfiets terwijl hij geen rijbewijs had. Tevens reed hij onder invloed van alcohol. Hij blies 160 ug/l (voor een persoon zonder rijbewijs gelden dezelfde regels als die van een beginnend bestuurder, max 88 ug/l);

– Een 46-jarige vrouw bestuurde een auto terwijl zij te veel alcohol op had, zij blies uiteindelijk 535 ug/l;

– Een 32-jarige man reed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs geschorst was;

– Een 19-jarig man, met nog geen twee maanden een rijbewijs, werd aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag. Hij blies een A-indicatie en uit de speekseltest kwam naar voren dat hij drugs had gebruikt. Hij werd aangehouden en er is bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd;

Poging aanrijding agent
Verder probeerde een 44-jarige vrouw een collega meerdere keren aan te rijden na dat hij haar een stopteken had gegeven, dit omdat zij nog diverse boetes had open staan. De collega kon door snel en oplettend handelen de aanrijdingen voorkomen. De vrouw werd aangehouden en ingesloten. Na onderzoek zijn de openstaande boetes geïnd.

4 REACTIES

 1. nou dat vind zelfs ik zeer goed gedaan, nu nog die stumpers van de weg plukken die het nodig vinden om als dwazen zo hard te rijden, mag van mij nog veel strenger gecontroleerd gaan worden in, wat verkeer betreft, Tokkie Town Den Helder

  • ga toch eens naar de dokter.
   je zit met een boel opgekropte frustraties kunnen we allen hier merken.
   echt! je zult er baat bij hebben.

   een vrouw zoeken kan ook helpen.

Comments are closed.