Breur Nederlands Kampioen Crosstriathlon

0

Den Helder – Audrey Breur van SV Sportlust en Triathlon Team Den Helder is zondag op Ameland een Nederlands Kampioenschap rijker geworden. Ditmaal zegevierde ze op de crosstriathlon bij de vrouwen 50. Bovendien werd ze derde bij de vrouwen overall en dat betekende dus naast het goud ook een bronzen medaille.

De 1500 meter zwemmen vond plaats in een ruwe zee in de omgeving van de haven van Ameland. Breur kwam hier in de achterhoede uit het water, maar tijdens de 36 kilometer mountainbiken kwam zij op het onverharde en technische parcours door bos, duin en over strand sterk naar voren. Op hetzelfde terrein werd ook geëindigd met de hardloopcross over 12 kilometer. Hier kon zij uiteindelijk naar de derde plaats oprukken en finishen in een eindtijd van 3:33.10.

In Amsterdam werd clubgenoot Filmon Tesfu eerste op de 15 kilometer in een tijd van 48.19. Hij verbeterde daarmee ook het parcoursrecord, dat op 50.04 stond. De 15 km was een bijnummer van de 30 van Amsterdam Noord.