Bromfietser mist de boot door drank en drugs

3

Den Helder – Agenten zagen donderdag rond 21.15 uur een bromfiets met hoge snelheid over de Kanaalweg rijden. Hierbij zagen ze dat het voertuig geen verlichting voerde en dus kreeg de bestuurder een stopteken, maar kennelijk wilde de bestuurder erg graag naar Texel, want pas in het gebouw van de veerpont kon de politie hem staande houden.

Hier bleek dat de 56-jarige man helemaal niet op dit voertuig mocht rijden, omdat op dit voertuig zogenoemde WOK-melding zit. Dit houdt in dat, vanwege de technische staat van het voertuig, deze pas weer op de weg mag rijden zodra deze door het RDW gekeurd is.

Bij zijn staande houding bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau bleek dat hij tevens onder invloed van drugs zijn voertuig bestuurde. Van hem is bloed afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat er sprake was van combigebruik (gebruik alcohol en drugs) is er geen blaastest gedaan, maar wordt zowel het alcoholpromillage als de hoeveelheid drugs vanuit het bloed vast gesteld. De man is na verhoor heengezonden, de laatste boot was toen al vertrokken…

Zuiderhaaks
Later in de nacht zagen agenten een 42-jarige man rijden over de Zuiderhaaks. Hij is een bekende drugsgebruiker en zodoende werd hij getest op het rijden onder invloed van drugs. Dit bleek het geval. Van hem is bloed afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

3 REACTIES

  1. en nog hebben ze het hier in de gemeente over het verplaatsen van die coffeeshops, stoppen met dat idiote gedogen en sluiten die hap, alleen maar ellende, overlast en criminaliteit

  2. Wat heeft een coffeeshop hiermee te maken ? Voor jou , is er maar weinig nodig , om een met beschuldigende vinger ergens naar te wijzen. Voorop gesteld , dat ik ook tegen Coffeeshops ben , met alles wat daarom heen hangt, maar om nu , in dit geval ,gelijk de coffeeshops erbij te betrekken is wel heel kortzichtig. Schijnbaar , is voor jou Kanaalweg en teso , genoeg om gelijk maar van leer te trekken tegen de shops en het beleid daar over .

    • is het zo vreemd om te stellen dat als er twee bestuurders onder invloed van drugs zijn dit in verband te brengen met coffeeshops, die zooi is niet in de buurtsuper te verkrijgen toch?

Comments are closed.