Buurtlunch in het winkelcentrum

0

Den Helder – Winkelcentrum SchootenPlaza en buurthuis De Boerderij organiseren op 4 oktober, in samenwerking met de gemeente Den Helder, Stichting Sensoor en de landelijke luisterlijn een gezellige Buurtlunch. Buurtbewoners gaan met elkaar en onder anderen vrijwilligers van Sensoor in gesprek.

Gezamenlijk genieten van een lekkere lunch is een uitgelezen kans om die verbondenheid weer deels te herstellen en elkaar beter te leren kennen. Daarom organiseren het buurthuis, de winkeliers en Sensoor deze Buurtlunch in het winkelcentrum. Deze lunch wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Helder. Zo leveren ze een bijdrage aan een samenleving waar mensen elkaar ontmoeten en wat meer tijd en aandacht voor elkaar kunnen hebben.

Op de tafels liggen kaartjes met prikkelende vragen die tafelgenoten aan elkaar kunnen stellen om zo makkelijker een gesprek te starten. Ook worden er kaarten uitgedeeld waarmee de deelnemers elkaar kunnen uitnodigen om nog eens nader kennis te maken of samen iets leuks te gaan doen. Op die manier ontstaan er blijvende contacten en wordt eenzaamheid zo veel mogelijk verzacht.

Het wordt een bijzondere middag. Mensen kunnen zich voor de lunch opgeven bij Kitty’s Heksenketel, Vrede en vrijheid 13, tel. 0223-693023. Of natuurlijk via mail : info@kittysheksenketel.nl. Wel graag naam en telefoonnummer opgeven.