Den Helder maakt zich op voor Open Monumentendag

6

Den Helder – Het is komend weekeinde weer Open Monumentendag. Ook in Den Helder is dan weer veel te bezichtigen. Het thema dit jaar is “In Europa”.

Er is weer een uitgebreid programma opgesteld voor de bezoekers aan Open Monumentendag 2018 in Den Helder. Geopend zijn School 7, de bunker achter het voormalige postkantoor, Petrus –en Pauluskerk, foto expositie in het Drenkelingenhuisje op de Algemene Begraafplaats, Bunkermuseum M219, Lichtschip Texel, de Kroontjesbunker, Sanibunker 638, Kunstproject de Nollen, Fort Dirksz Admiraal, de Bonaire, Fort Harssens, Theater de Kampanje, Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel, beamerpresentatie Wout Smit in School 7 en het Carillon.

Ook zijn er rondleidingen bij onder meer de Algemene Begraafplaats, Willemsoord en het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Overzicht
Het programma met een totaaloverzicht van alle deelnemende bedrijven en de tijden en data waarop zij open zijn, is verkrijgbaar bij onder meer het Toeristisch Informatiecentrum Den Helder, Willemsoord 52A. Op de dag zelf is het programma ook te verkrijgen bij alle deelnemende bedrijven. In tegenstelling tot het programma in het programmaboekje, zal de Marineclub niet meedoen aan Open Monumentendag.

Er is ook een fietstocht, die wordt georganiseerd door de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis. Onder leiding van Jan Kikkert fietsten deelnemers langs vele prachtige verborgen parels die in Den Helder te vinden zijn, waarover vaak een mooi verhaal te vertellen valt. De tocht duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. Neem voor meer informatie contact op via 0223-612426.

Kijk voor meer informatie op denhelder.online/denhelder-press/open-monumentendag-helder/.

6 REACTIES

    • Zo is het Theo! En door naar het volgende evenement.
      Overigens is er op zondag ook nog Zomerdromen. Kortom, het wordt wederom een gezellig druk weekend.

Comments are closed.