Den Helder Suns presenteren zich

0

Den Helder – De Den Helder Suns toont zich komende zaterdag voor het eerst aan het Helderse publiek tijdens de lopende voorbereiding op het seizoen 2018-2019. In Sporthal Sportlaan staat het jaarlijkse ‘drieluik op de rol dat om 19.00 uur van start gaat.

’s Middags is er om 17.00 uur in het sportcafé voor de hondstrouwe fans een Meet ’n Greet met de voltallige SUNS selectie en staf. Toegang voor het gehele programma bedraagt slechts €3,00. Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van de aan hen toegestuurde mail hun kaart afhalen en hebben net als onze SUNS partners uiteraard gratis toegang.

DH SUNS start het Drieluik tegen Apollo Amsterdam om 19.00 uur, waarna om 20.00 uur Dutch Basketball League nieuwkomer Dutch Windmills tegen Apollo Amsterdam in het strijdperk treedt. De ploeg uit Dordrecht sluit de basketballavond om 21.00 uur af tegen de thuisploeg. Ieder duel bestaat uit 2 kwarten van 10 minuten.
BC Apollo, waar Patrick Faydherbe aanbleef als hoofdcoach, heeft zich versterkt in vergelijking met het afgelopen seizoen. Windmills liet zich gelden op de spelersmarkt, beschikt over een interessante ploeg en heeft in ex-NBA speler Geert Hammink een debuterende hoofdcoach op het hoogste platform.

Betere voorbereiding
Den Helder SUNS zet daar een jonge, energieke ploeg tegenover (gemiddelde leeftijd ruim 21 jaar) in het 2e DBL seizoen en heeft een betere voorbereiding dan vorig seizoen. Dat valt niet alleen terug te zien in de uitslagen, maar met name in het vertoonde spel. De selectie is meer in balans, is breder dan voorheen en dat werpt vruchten af. Met het oog op het naderende seizoen is coach Peter van Noord positief gestemd: “De nieuwelingen passen zich goed aan, de werkethiek is heel goed. Er zit meer tempo in ons spel en met name verdedigend hebben wij stappen gemaakt. Ik hoop dat het Helderse publiek ook komend seizoen weer de weg naar sporthal Sportlaan goed weet te vinden”, als dus Van Noord.

https://www.facebook.com/events/677207682672225/