Den Helder Suns wint toernooi in Contern

0

Den Helder – Het was een mooi weekeinde voor de Den Helder Suns. De ploeg heeft in Luxemburg het door AB Contern georganiseerde toernooi gewonnen. In de finale wist het team van coach Peter van Noord gastheer AB Contern te verslaan met 76-69. De Luxemburgse ploeg genoot alleen in de eerste vijf minuten een voorsprong.

AB Contern nam aan de hand van de Amerikanen Trent Weaver en Tadric Jackson de leiding in het eerste kwart, maar het verschil werd nooit groter dan vier punten: 8-4. Bij een stand van 16-12 plaatste Den Helder Suns in de laatste vier minuten een 9-0 run om zo het eerste kwart met een 16-21 voorsprong af te sluiten. In het tweede bedrijf bleven de Suns een voordelige marge houden. Even leek de ploeg uit Den Helder op een ruime zege af te stevenen, maar via een 10-0 run kwam de Luxemburgse formatie terug tot 36-39. De laatste score voor de pauze bracht de Suns naar een 36-41 ruststand.

Na de pauze groeide de marge weer snel in het voordeel van Den Helder, dat Boyd van der Vuurst de Vries zag terugkeren, maar het nog steeds moest stellen zonder Tom Koopman. De Helderse voorsprong groeide na zes minuten naar 41-55, het grootste verschil in de wedstrijd. Het derde kwart werd afgesloten bij 47-58.

Toernooizege
In het laatste kwart probeerde AB Contern nog van alles, maar de Helderse overwinning, en dus de toernooizege, kwam niet meer in gevaar: 69-76. Waar de twee Amerikanen van AB Contern samen goed waren voor 54 van de 69 punten, was er bij de Suns veel meer balans. Lavone Holland (17), Steve Harris 15 (en 13 rebounds voor een double double) en Luxemburger Alex Laurent (13) zaten in de dubbele cijfers. Vijf van de andere zes ingezette spelers kwamen ook tot scoren. Den Helder Suns pakte ook 10 rebounds meer dan AB Contern.

Tekst: Martin Hoekstra