Eerste hulp bij DigiD

2

Den Helder – De gemeente en de overheid werken steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat moeilijk. Maandagochtend 1 oktober start in School 7 een speciale cursus om mensen op weg te helpen.

Deelnemers leren hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken, waar informatie te vinden is over bijvoorbeeld de opbouw van hun AOW of hoe je digitale formulieren moet invullen. De cursus wordt gegeven door docenten die in kleine groepen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. Deelnemers gaan zelf aan de slag met oefeningen op een computer. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin alles nagelezen kan worden en waarin de voorbeelden worden uitgelegd.

De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet. Tijdens de eerste les wordt er een DigiD aangevraagd, als een cursist die nog niet heeft. Deelname is 15 euro voor alle vier de lessen inclusief het werkboek. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel reageren is gewenst.

De cursus bestaat uit vier ochtenden en wordt gegeven op maandagmorgen 1, 15, 22 en 29 oktober van 10.00 tot 12.00 in School 7. Aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.

2 REACTIES

  1. het is alleen zo jammer dat je als diggibeet eerst je eigen moet aanmelden via een i,mail en dan 15e digitaal moet overmaken, ,,jezus als je dit kan heb je die curcis toch ook niet nodig,heeft iemand van de gemeente d/h dit bedacht

    • Waarschijnlijk hebben ze dit bericht niet eens gelezen. Ze moeten toch eerst het internet op…. en dan maar afvragen waarom er zo weinig aanmeldingen zijn.

Comments are closed.