Feest Stadshart ligt lekker op koers

24

Den Helder – Drie dagen lang feest in de binnenstad en, vooral, op Willemsoord. Het Stadshart op Koers trok zowel vrijdag als zaterdag al veel volk. Het weer werkte ook perfect mee en dus was het volop genieten.

Na de opening van de Dubbele bolder, de boldermarkt en de prachtige openingsact op vrijdag was het zaterdag tijd voor straattheater en muzikale optredens. Op Willemsoord kwamen artiesten langs als George Baker, Brace, Lange Frans en Van Dik Hout. De publieke belangstelling was groot en via de social media werd volop over het feest gesproken. Een impressie van dag 2, gemaakt door Ad Bak:

24 REACTIES

 1. De media dansen uitbundig mee in dit jubileumfeest. Hebben ze er echt geen oog voor dat de uitvoerende organisatie Zeestad in het geheel niet controleerbaar is door de volksvertegenwoordiging, de Raad? En miljoenen gemeenschapsgeld uitgeeft….. dus dat de democratie in de stad al jaren niet op koers ligt, en van het pad af is? Met muziek kan je ook veel verdoezelen.

  • Henkie henkie, oude troubadour.
   Pak je luit en reis verder door dit mooie land, maar mijn advies laat je niet weerhouden door landsgrenzen. Er is vast een land of plaats op aarde waar je gelijkgestemden vindt. Mijn advies flink doorlopen.

   • De tijd van ‘kritiek is verboden’ ligt inmiddels 72 jaar achter ons Hansie, misschien moest u zelf maar eens op reis gaan. 😉

    • Hans , behoord tot de menigte, die met brood en spelen genoegen neemt. Er Henk , is er tenminste èèn die de moeite neemt , die het smijten met gemeenschapsgeld aan de orde stelt. Ja, Hans ook met de centjes van jou . En èèn die geheel volgens het boekje daar verantwoording over vraagt, tot de rechter aan toe , daar gevraagde en later gedaagde partijen daar geen openheid over willen geven. Dus als er straks een beroep op jou gedaan wordt , om meer belasting te betalen , ga jij dat vanzelfsprekend zonder te mopperen doen , want je houdt wel van een feestje ongeacht waar dat geld vandaan komt .

 2. Ach RB, je behoort gewoon tot het groepje anonieme azijnschelders hier dat nooit een echt argument brengt. Niet de moeite om mee te discussiëren, geen benul van de rol van de Raad.

 3. ach Henk, u bent gewoon een oude zemelaar die iedere strohalm aanpakt om maar over zeestad WSDH PODH en de gemeente(raad) te klagen,
  .
  en ook altijd dat gezemel over het anoniem reageren leg u er nu eens bij neer dat het hier nu eenmaal mag

 4. Ach ja feestje van 4 ton, betting van 4 ton, vlaggen, tasjes enz met het nieuwe logo van Den Helder. Dus gauw een miljoen bij elkaar. Ach wat maakt het uit het was toch een gezellig feestje en geld zat in Den Helder

 5. Mensen, mensen, mensen, weer moeten de negatievelingen hun gelijk hebben. Kijk nu eens hoeveel mensen in Den Helder een mooi en gezellig weekend gehad hebben. De stad stond weer eens midden in de belangstelling. De kop van Noord Holland swingde weer en er werd positief over Den Helder gesproken. Waarom dan steeds dat gemuggenzift en het verpesten van een mooi weekend voor inwoners. Er is al vaker gezegd, als men het beter weet richt dan een betweterpartij op en probeer via die weg je gelijk te halen in plaats van het constante gezanik over de bekende onderwerpen. Ik kan mij nog herinneren dat er o.a. gezegd werd dat het college en zeker de burgemeester niet bereid waren met inwoners te praten. Ik heb toen aangegeven dat te willen zien en geschreven dat ik mijn nek uit wilde steken. Ik kan alleen maar zeggen: hou het nieuws in de gaten, misschien gaat het wel gebeuren en gaat het positieve de slag winnen.

   • Kritiek is niet negatief. Maar wel op de verkeerde plaats en over het verkeerde onderwerp. Dan gaat het inderdaad naar azijn rieken ….

    • “Geweldig, perfecte organisatie, weg met de negatievelingen”, en iedereen sluit naïef de ogen voor het feit dat er geen enkele maatschappelijke en politieke controle, informatie en toezicht is op de financiën van de stadsvernieuwing. Een echte Raad onwaardig. Niet met azijn op te lossen, maar met verstand en rechte rug (BvdDH, CU, BB, Sen Partij….).

     • Henk, ik sluit daar de ogen niet voor. Maar als het onderwerp ter sprake komt zal ik daar mijn mening over ventileren.
      Nu is het zo dat je dezelfde standpunten iedere keer weer verkondigt (met de kanttekening dat je wijselijk gestopt bent over Rob Scholte te schrijven) op plekken die niet de juiste zijn. De kracht van een item zit in het herhalen. Echter, op het moment dat je op Don Quichotte begint te lijken ben je te ver gegaan.

 6. alleen jammer dat er alleen bedrijven van buiten den helder hier leuk aan verdienen heb pelikaan van texel podium van buiten den helder licht en geluid ook van buiten de stad en dan city marketing die den helder promoot ze hebben geeneens vertrouwen in de helderse ondernemers dat blijkt hier wel uit anders hadden er wel helderse bedrijven hier iets kunnen verdienen

  • Sukkels, dit was te groot.
   Daarnaast waren er wel degelijk Helderse bedrijven betrokken bij de organisatie waar mogelijk. Er is veel vertrouwen in Helderse ondernemers.

 7. Het feest was groots en geweldig. Zelfs de weergoden werkten mee.
  De wijkmanifestatie in de Schooten en het vliegerfeest liepen langzaam ten einde en als vanzelf starten de activiteiten op Willemsoord. Het is nu eenmaal een gewild weekend!
  Volgend weekend gaan we nog genieten van Zomerdromen (waar het ongetwijfeld ook weer erg druk zal worden).
  Den Helder; een prachtstad waar jaloersmakend veel evenementen zijn.

  • ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem…, een heerlijk morgenlicht breekt aan…’ Tot zover onze speciale correspondent Bodelo!

 8. Ach Bodelo, we gaan het zien als straks de begroting komt en er links en rechts bij sommige organisaties weer miljoenen bij moeten. Zal mij benieuwen als alle feestvierders dan nog zo blij zijn.

  • zal de meesten weinig uitmaken, die belasting centen ben je toch wel kwijt als burger en een lastenverlichting van betekenis heb ik nog nooit meegemaakt dus ook nu als ze knap zouden begroten en zouden bezuinigen merken wij simpele zieltjes er toch helemaal niets van, dus ze doen maar en zolang ze ons klootjesvolk soms van wat welverdiende brood en spelen voorzien zijn we gelukkig

  • Maris, ik voorspel jou bij deze dat dit niet opgaat voor Woningstichting (de initiator van dit feest).

Comments are closed.