Fikse nederlaag voor Den Helder Suns

0

Den Helder – De Den Helder Suns lieten vorige week nog goed spel zien tegen Belgische tweedeklassers, maar zaterdagavond kreeg de ploeg van coach Peter van Noord er ongenadig van langs. Leuven Bears koerste aan op een 104-66 overwinning.

Het verschil in dit duel werd eigenlijk al in de eerste tien minuten gemaakt. De Helderse formatie kwam niet verder dan vijf punten, waar de Belgische tegenstrever er 26 punten tegenover zette. In het tweede kwart liep het verschil minder hard op, maar bij rust stond er toch een behoorlijk verschil op het bord: 55-26.

Na de pauze kwam Den Helder Suns in beide kwarten tot 20 punten. Leuven Bears deed het nog net even een stukje beter met 23 en 26 punten. Daardoor gaf het scorebord na afloop dan ook een 104-66 eindstand weer.

Pak rammel
De wedstrijd was om 20.00 uur gepland. Al om 13.00 uur vertrok de Helderse ploeg richting België. Met slechts acht man, want de jeugd was niet beschikbaar. “We hebben een behoorlijk pak op de broek gehad”, stelde Van Noord na afloop. “Maar ik heb genoeg gezien waar aan kan worden gewerkt. We zijn te zwak aan het duel begonnen en dat viel niet meer recht te trekken.”

Van Noord stelde dat de zware trainingsweek zijn team ook parten speelde. “Daarnaast ben ik ook nog flink bezig met het inpassen van spelers.”