Geurt Visser stapt uit Helderse gemeenteraad

36

Den Helder – Oud-wethouder Geurt Visser stapt uit de Helderse gemeenteraad. Dat heeft hij de griffie laten weten. Tijdens de raadsvergadering van 24 september wordt zijn opvolger geïnstalleerd.

Visser kwam na de verkiezingen met de nieuwe lokale partij Gemeentebelangen in de raad. Vooraf had hij aangegeven alleen terug te willen keren naar Den Helder als wethouder, maar dat zat er niet in. Toch nam hij zijn plek in de raad in.

Nancy List stond op de kandidatenlijst op de tweede plek, waarmee het voor de hand ligt dat zij de plek van Visser inneemt. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

36 REACTIES

 1. Dat er ooit iemand op deze man heeft gestemd!. Meneer met zijn grijpgrage handjes. Maar goed hij heeft financieel lekker geprofiteerd van het reces. Niets doen en je hand ophouden. Schandalig!! Wie volgt………….

  • Optimist, er is nooit bewijs geweest dat Geurt Visser grijpgrage handjes heeft gehad. Burgemeester Schuiling wil daarvoor ook geen enkel bewijs op tafel leggen. Ze moesten in die tijd van hem af omdat hij opkwam voor de burgers en wat niet in straatje paste van het vorige college.
   Er zijn 31 raadsleden die niets doen en iedere maand een hoop geld opstrijken.

   • Volgens een ander medium zou het om gezondheidsredenen gaan….. De standaard smoes in de politiek als iemand om andere reden het speelveld verlaat.

   • Andrea, geen bewijs? Hij heeft enkele praktijken zelf toegegeven!
    Er is hem zelfs een cursus aangeboden (ja, dat is ook gemeenschapsgeld!).

    • Die cursus ging over zijn werkzaamheden als wethouder, over procedures en dergelijke. En het enige dat hij toe heeft gegeven is dat die wel eens te amicaal is, maar echt lastig gevallen heeft die nooit iemand.

     • Monique, elke keer komt dit weer terug. En ik heb geen zin meer om hier tijd aan te besteden.
      Zoek het interview in NHD op en lees wat hij heeft toegegeven. Een wethouder onwaardig.

 2. Geurt bedankt voor de geweldige maanden als raadslid het was het geld meer dan waard

  • Ik sluit mij graag bij alle mooie woorden hierboven aan en als de redactie het mij toe staat met een iconisch stukje muziek er onder, passend bij de foto en de algemene politieke ‘race of the rats’, waarbij de dank uit gaat naar alle hoofdrolspelers. 😉

 3. Nooit is er bewijs geweest van onjuist gedrag. Het staat nog op mijn netvlies: een burgemeester tijdens een raadsvergadering zwaaiend met een anonieme brief over Geurt Visser. De gehele gemeenteraad had unaniem moeten zeggen: schorsen en tegen Schuiling moeten zeggen: de naam bekend maken van de schrijfster , zo niet dan de brief de prullenbak in en verder gaan. En zeker de christelijke partijen waarvan ik toch mag verwachten dag men “gewetensvol” politiek bedrijft. Iemand wegsturen op een anonieme brief is meer dan schandalig. De grootste crimineel krijgt alle kans zich te verdedigen, Geurt Visser kreeg geen enkele kans. Er gaan al vele jaren ernstige geruchten over bepaalde personen in onze stad. Waarom worden die dan ook niet gewoon weggestuurd of spelen daar andere belangen? Geurt Visser was een betrokken wethouder en had veel voor Den Helder kunnen betekenen. Ik wens hem alle succes en een volledig herstel…

  • U vervalt in dezelfde fout, ik citeer; “Er gaan al vele jaren ernstige geruchten over bepaalde personen in onze stad. Waarom worden die dan ook niet gewoon weggestuurd …..?”
   Er is nooit en te nimmer bewijs voor geweest.

   • Bodelo, je kan het natuurlijk ook omkeren, waarom mag mevrouw Vermeer niet over vage beschuldigingen spreken terwijl de burgemeester van Den Helder zich op een geslepen manier van dat wapen bedient en de gemeenteraad dat slikt?

  • Ik weet dat ik in herhaling verval: wat er ook aan de man mag mankeren, zelfs de gemeenste kindermoordenaar is (in België) eerlijker behandeld dan de heer Visser in die tenenkrommende raadsvergadering. Aan de andere kant, als zijn voornaamste drijfveer om weer in de raad te gaan zitten rancune was, en daar lijkt het een beetje op, ……

   • Hans, ik vrees dat laatste. En dan nog; hoe mooi had het kunnen zijn dat hij in de raad zou zitten om te laten zien dat hij wel degelijk kwaliteiten heeft?
    Ik zie dit als kiezersbedrog.

    • Dus je wordt zonder hoor en wederhoor weggestuurd, en je moet daarna bewijzen dat je toch kwaliteiten hebt? En wat betreft kiezersbedrog: kijk je ook even naar de wens van de kiezer?: niet dit college met Haags kartel.

     • Henk, Visser stelde duidelijk;”als ik geen wethouder kan worden kom ik niet terug in Den Helder”. Na het tellen van de stemmen bleek hij evengoed nog voldoende stemmen te hebben opgehaald om een raadszetel op te eisen.
      Dit besloot hij ook te doen (kiezersbedrog stap 1).
      Nu heeft hij een raadszetel (terwijl ieder weldenkend mens zich afvraagt hoe hij daar invulling aan gaat geven vanuit Nootdorp) en juist nadat het zomerreces voorbij is doet hij daarvan afstand.
      En jij vind dat geen kiezersbedrog?

 4. Ik denk dat Mevr Vermeer hier bedoeld , Als Geert op basis van een anonieme brief wordt weggestuurd , waarom dan bepaalde personen dan niet op basis van geruchten. Zoiets van gelijke monniken gelijk kappen.

   • Hij denkt niet voor haar, hij denkt dat ze dat bedoelt. Maar ja, dat soort verschillen ontgaan u wel vaker.

     • Ik denk niet voor hem, ik herhaal vrijwel woordelijk wat hij schreef. Zoals gezegd, de nuance ontgaat u, weer!

     • ik quote “hij denkt dat ze dat bedoelt”
      u moet echt de politiek in, u redeneert net als Rutte…..

     • Als hij denkt dat ze dat bedoelt denkt hij niet voor haar, hij legt haar gedachtegang uit. Als je voor iemand anders denkt heeft de ander niets gezegd maar denk je te weten wat die ander zou zeggen.

     • Wat heeft Rutte ermee te maken? Het is niet Rutte’s schuld dat u de Nederlandse taal niet goed beheerst.

     • het is wel de schuld van die Prutte omdat hij, samen met de knuffelende medestanders als u, het hele land inclusief onderwijs compleet aan het ruïneren is

     • Ten eerste heeft hetgeen u daar zegt niets, maar dan ook echt helemaal niets, te maken met Geurt Visser of met het denken voor iemand anders, en ten tweede ben ik geen medestander van Rutte, laat staan dat ik hem zou gaan knuffelen. Is dit uw strategie, er niet ter zake doende zaken bij halen om af te leiden, in de hoop dat uw gesprekspartner uit het oog verliest waar het over ging?

 5. Nee, Bodelo, ik geloof namelijk gewoon simpel de redenen die hij gaf. En, ik geloof ook simpel dat dat “gesprek” (op het matje roepen) met de griffie stinkt.

 6. Geurt Visser had voor de verkiezingen buiten een baan, ook nog twee politieke ijzers te Nootdorp in het vuur liggen.
  De 3 politieke vislijntjes leverde niet het verwachtte resultaat en de afstand baan / raadslidschap was – met ook nog een gezinsleven te Nootdorp – waarschijnlijk niet houdbaar zonder te sjoemelen en daar kun je je in het politieke leven dan weer flink aan vertillen.
  Héél des Vissers allemaal ….

Comments are closed.