Gewond na botsing met hond

8

Den Helder – Een apart ongeval op het strand. Zaterdag raakte een man gewond toen hij over het strand fietste. Hij kwam in botsing met een loslopende hond, die na het ongeval aan een paal werd vastgebonden terwijl de baasjes hulp haalden.

Het slachtoffer is door de reddingsbrigade van het strand af gehaald en vervolgens in een vacuümmatras per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De hond bleef ongedeerd en kon gewoon met zijn baasjes mee naar huis.

Info en foto: Inter Visual Studio / Marcel Barriel

8 REACTIES

 1. wel een heel vreemd verhaal dit…..
  een 100 meter breed strand, dan weet een fietser tegen een hond die aan een paal zit (welke paal ik op de foto totaal niet terug kan vinden) aan te rijden?? zal wel een broodje aap verhaaltje opgehangen zijn…..

  • Ik neem aan een paaltje bij een strandopgang, dat de fietser over het weggetje kwam in hoog tempo, de hond niet op tijd heeft gezien en daardoor even verderop over zijn kop is gegaan. Vandaar dat zijn fiets een stuk verderop ligt.

   • er staat in het stukje dat hij in aanraking met de hond gekomen is, dan heeft hij wel met een bloedgang gereden en dan is het ook weer raar dat als hij dus die hond aangereden heeft met wat 60 km-u (als je kijkt naar de afstand naar de opgang) de hond niets heeft en gewoon lekker naar huis kon lopen, andere theorie is dat de hond misschien los gelopen heeft (wat niet mag tot 1 oktober) en ze het op een akkoordje gegooid hebben?

    • Misschien de hond niet vol geraakt, eerder de lijn waaraan die vastzat? Want de paaltjes zijn er dus wel, en ik zie de politie ook die kant opkijken (richting hond?).
     Maar inderdaad, misschien een akkoordje, kan ook, maar dan moet de eigenaar van de hond wel wat goeds te bieden hebben, eeuwige vriendschap of een aardige som geld of zo.

     • als de fietser de lijn van de hond geraakt had en over de kop tientallen meters verder tot stilstand gekomen was had die hond denk ik zo maar minimaal z’n nek gebroken en er zeker niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen zou zijn en vrolijk naar huis gelopen zijn, nee ik vind dit een zeer vreemd verhaal en ik hoop dat het uitgezocht word, maar dat zal wel niet en zal de verzekering alles incluis vacuümmatras gewoon weer vergoeden en mijn premie volgend jaar weer omhoog doen gaan….

 2. Zo te zien een beste klap door aanrijding met hond. De fiets kan je zien op de foto maar waar is de hond en het paaltje. Kan ook komen door onvoorzichtige mountainbiker, die menen dat de hele wereld van hen is. Lekker makkelijk om de hond de schuld te geven. Uitkijken is ook een oplossing.

Comments are closed.