Goede start seizoen voor MSV Zeemacht

0

Den Helder – De start van het wedstrijdzwemseizoen stond afgelopen weekeinde op de agenda. Voor MSV Zeemacht was de opening bij de jubileumwedstrijd van DAW in Alkmaar, waar in finales voor geldprijzen kon worden gezwommen.

In die finales was er winst voor Michael van der Wal en Emma Riemers en een tweede plek voor Collin Schouten op de 100 meter vrije slag. Op de 100 meter wisselslag was er winst voor Collin en een derde plek voor Suzanne Mosch. Finaleplaatsen waren er voor Marco van der Wulp, Mees Minneboo, Jip Duursema, Nicole Nelissen, Anouk van der Kruk, Tessa Mosch en Boyd Wijkman.

Ondanks dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was en er pas twee weken getraind was, werden al vele persoonlijke records gezwommen.

Oude Veer
In de ochtend was een aantal zwemmers ook nog actief bij de Open Water wedstrijd in Oude Veer, Anna Pauwlona. Emma Riemers bleef ook nu weer ongeslagen en won de 1 kilometer vrije slag. Ook Collin Schouten tikte als eerste aan bij de 1 kilometer vrije slag. Debutante Lisa Hofland werd tweede op de 2 kilometer vrije slag. Michael van der Wal eindigde als achtste en Mees Minneboo als twaalfde op de 1 kilometer vrije slag.