Jorina Baars wint opnieuw

7

Den Helder – Jorina Baars is zaterdagavond in Almere ongeslagen gebleven. Opnieuw won ze, dit keer in de eerste ronde. Tegenstandster Amel Dehby ging na een goede trap van Baars tegen de grond en daarmee was de partij snel afgelopen.

“Ik had het pas gepland voor de tweede ronde, maar het ging even sneller”, aldus Baars kort na de overwinning. Zo’n honderd Helderse fans van de veelvoudig kampioene waren meegereisd naar het Topsportcentrum in Almere om Jorina te ondersteunen.

Na afloop liet ze weten niet helemaal fit te zijn geweest. “Ik heb tien dagen terug mijn teen gebroken, maar ik wilde toch vechten. Het was best wel pijnlijk.”

7 REACTIES

 1. Ongelooflijk die Yorina, ze heeft het weer geflikt en is daarnaast ook weer over een persoonlijke grens gegaan: trappen met een gebroken teen, het lijkt me vreselijk (alleen het per ongeluk licht stoten van een teen kan ik al nauwelijks aan).
  Ik vind het persoonlijk zo´n enorm aansprekende sport (velen onder ons denken daar natuurlijk volledig anders over dat blijkt wel uit het aantal reacties op jouw nieuwe overwinning) de gevechten trekken mij echter steeds opnieuw naar het puntje van mijn stoel en dan iemand in je eigen stad hebben wonen die in een tak van sport tot de absolute wereldtop behoort, eigenlijk langzaamaan wereldberoemd aan het worden is, dat maakt het nog specialer.
  We hadden Lucia Rijker, die was natuurlijk nauwelijks te overtreffen maar nu, vele jaren later, hebben we toch maar mooi weer een aansprekende opvolger: onze eigen ´Kill Bill´, ongelooflijk!, in Den Helder!!
  Gefeliciteerd Yorina, ik ben dan wel de enige op dit forum tot nu toe maar ik ben ´voor tien zo enthousiast´ over je prestaties hoor, je bent een echte klasbak en in sportief opzicht het toonbeeld van iemand die onverstoorbaar door gaat met het ontwikkelen van zijn talenten en zo alles uit zijn sportieve carièrre probeert te halen.
  Dat we nog lang van je mogen genieten, respect!

 2. @ Guido, toen ik begon met schrijven was ik nog alleen … maar nu zijn we al met twee!
  Altijd prettig om dan tenminste één medestander te hebben 😉 .

 3. @skriks
  Guido
  23 september 2018 at 10:58
  skriks
  23 september 2018 at 11:32

  34 minuten over dat kleine stukje tekst? Dan typt u wel héél erg langzaam 🙂

  Maar er zullen vast vele Jutters zijn die trots op Jorina zijn. Het is alleen nog vroeg voor een zondag

 4. @ Guido, klopt, ik type héél erg langzaam (en ook nog met maar twee vingers, schrijven met een vulpen gaat me heel wat beter af) en soms lopen er natuurlijk nog wat andere ´zaken´ tussendoor. Het bericht is trouwens van zaterdag (nog net) … maar we houden hoop!

 5. Jorina van harte gefeliciteerd!
  Wat ben jij een klasse sportvrouw en een
  prachtig mens.
  Nog veel succes in de nabije topkomst.
  Ook met je prachtige sportschool.!
  Wim Karreman
  .

Comments are closed.