Kinderboekenweek met groot vriendjesfeest in Stadshal

0

Den Helder – Boeken over vrienden staan centraal tijdens de Kinderboekenweek, want dit jaar is het thema Vriendschap. In Den Helder wordt de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober gevierd met een uitgebreid programma.

KopGroep Bibliotheken, De Helderse Vallei, Triade, Theater de Kampanje, het Marinemuseum en het Reddingmuseum hebben leuke activiteiten bedacht. Er is een programmakrant gemaakt die te downloaden is op de websites van deze instellingen.

Woensdagmiddag 10 oktober is er een groot feest in de Stadshal op Willemsoord. Het feest draait om het populaire boek “Kikker vindt een vriendje” van Max Velthuijs. Er is van alles te doen voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar: samen over het ‘blote voeten pad’ wandelen, een eigen vriendje maken, met elkaar dansen, koek versieren, knutselen, kleuren, lezen en spelen. En natuurlijk met Kikker op de foto. Gezien de grote belangstelling is het raadzaam om vooraf een kaartje te kopen bij de kassa van De Kampanje.

Gevarieerd programma
Uiteraard wordt er ook veel voorgelezen tijdens de Kinderboekenweek. Het prentenboek: “Samen kunnen we alles!” van Ingrid Schubert staat woensdagmiddag 3 oktober op het programma in de bibliotheken van Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Daarna mogen de kinderen knutselen in de bieb. Dat kan ook op woensdag 10 oktober. Zaterdagmiddag 6 oktober is er in School 7 een ontmoeting met een echte schrijver: Elsbeth Smulders leest daar haar prentenboek ‘De Stenenspringer’ voor.

In het Reddingmuseum kunnen de kinderen vrijdagmiddag 12 oktober genieten van het prentenboek “De mooiste vis van de zee”. Aansluitend gaan ze het museum ontdekken. En in het Marinemuseum krijgen kinderen zondagmiddag 14 oktober een opleiding tot matroos en leren ze marcheren, salueren en opdrukken. Daarna worden ze voorgelezen uit het boek: “Alle hens! Stoere marineverhalen”. Bij Triade gaan de kinderen woensdagmiddag 3 oktober met de voetjes van de vloer. Samen dansen, geïnspireerd op het kinderboek “Mag ik meedoen?”. Voor en na de les mogen de kinderen een speciaal schilderij maken voor hun beste vriend of vriendin.

Bij De Helderse Vallei staan diverse spannende activiteiten op het programma. Kinderen kunnen met de kippen op stok, taartjes voor dieren maken, de winterslaaptrekquiz spelen en een spannende vleermuizentocht maken.

Informatie
Meer informatie over deze activiteiten staat op de websites van de deelnemende instellingen: www.kopgroepbibliotheken.nl, www.kampanje.nl, www.reddingmuseum.nl, www.deheldersevallei.nl, www.marinemuseum.nl en www.triade-denhelder.nl.