Leden op pad voor Grote Clubactie

0

Den Helder – Leden van verenigingen uit Den Helder doen vanaf 15 september weer mee aan de jaarlijkse Grote Clubactie, met als doel de clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: “Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Den Helder, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!”

Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo’n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op.

Geld naar de clubkas
Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan uiteenlopende doelen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Hiermee kunnen clubs dat ene jubileumfeest organiseren, waar ze zonder de actie geen geld voor hadden. Of bijvoorbeeld nieuwe uniformen of materialen aanschaffen, die nodig aan vervanging toe zijn. Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Ga hiervoor naar clubactie.nl of bel 013 – 455 28 25.

Dit jaar doen in Den Helder de volgende clubs mee:
– Basketballver. J.B.C. Noorderhaven
– Budocentrum Julianadorp
– Christelijk Mannenkoor Den Helder
– Csav Turnlust
– F.C. Den Helder
– Gymnastiekvereniging Pro Patria
– Handbalvereniging (Dso)
– Julianadorper Handbal Club
– Kindergospelkoor Joy
– Marine Sportvereniging Zeemacht
– Muziekvereniging Winnubst Den Helder
– Rugby Club Den Helder
– Scheidsrechtersver. Schagen-Den Helder
– Sportvereniging Noordkop, Afdeling Atletiek
– Stichting Joshuadasracingteam
– Twirlvereniging Focus