Medailleregen voor wedstrijdzwemmers Zeemacht

0

Den Helder – De jeugdwedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren dit weekeinde actief in zowel het binnenbad als in het open water.

Op zaterdag werd in Maastricht de laatste Open Water wedstrijd van het seizoen gehouden, die meetelde voor het landelijke klassement. Emma Riemers won de 1 kilometer vrije slag, waarmee zij een buitengewoon succesvol Open Water seizoen afsloot. Niet alleen won zij eind juli het Nederlands Kampioenschap in Heerjansdam, ook bleef zij het hele seizoen ongeslagen bij de junioren. Niet verbazingwekkend won zij dan ook met overmacht het landelijke eindklassement bij de junioren.

Collin Schouten eindigde als tweede op de 1 kilometer vrije slag in Maastricht, wat voldoende was om het landelijke eindklassement bij de jongens junioren te winnen. Ook hij kende een succesvol seizoen met vijf overwinningen, driemaal een tweede plek en eenmaal derde.

Minioren
Op zondag werd het eerste deel van de Minioren-Junioren circuit gezwommen in Krommenie en niet zonder succes, want er werden maar liefst 17 medailles gewonnen. Michael van der Wal won 3x goud, Emma Riemers en Nikki Hofland 2x goud en Pascale Goed 1x goud. Collin Schouten won 2x zilver evenals Lieke Schuijl. Ceylin Heemskerk won zilver, Jurre van Boheemen won zilver en brons en broer Thijmen van Boheemen het brons op de 100 meter schoolslag.

Tenslotte won de junioren jongens estafette op de 4×50 vrije slag het goud.