Neurochirurgen gaan in Den Helder opereren

5

Den Helder – De vakgroep Neurochirurgie van Noordwest Ziekenhuisgroep gaat vanaf oktober 2018 ook operaties uitvoeren in het ziekenhuis in Den Helder. Het betreft patiënten met een rughernia of een vernauwing aan het wervelkanaal van de onderrug. De neurochirurgen van Noordwest starten met een dagdeel in de week. Het is de bedoeling om dit op termijn verder uit te breiden.

De neurochirurgen gaan patiënten in Den Helder opereren waarbij het gaat om zogeheten laag complexe zorg. Neurochirurg B. Idema: ‘Het gaat hier om een verder gezonde patiënt, die geen ernstige andere aandoeningen heeft. Deze patiënten kunnen we prima in Den Helder opereren. De wachttijden voor dit soort operaties lopen in Alkmaar op door een gebrek aan OK-capaciteit. De patiënt kan nu sneller geopereerd worden binnen Noordwest. Voor de meer complexe operaties blijft de patiënt op Alkmaar aangewezen.’

De operaties in Den Helder passen bij het uitgangsprincipe van Noordwest: dichtbij als het kan en verder weg als dat nodig is. Sinds ruim drie jaar zien de neurochirurgen patiënten op de polikliniek in Den Helder, maar er werd nog niet geopereerd. De neurochirurgen opereren in de ziekenhuislocaties van Noordwest, maar ook in Purmerend en Hoorn.

5 REACTIES

  1. Positief nieuws vanuit NWZ. Hopelijk kan deze positieve wending doorgezet worden. Ook dit mag wel eens gezegd worden ipv alle negatieve berichten.

  2. Deze operatie’s, werden hier altijd al gedaan. Als het bericht goed gelezen wordt, worden hier de operatie’s gedaan die ze in Alkmaar niet kwijt kunnen wegens gebrek aan OK capaciteit. M.A.W. Zodra de ze daar weer een operatiekamer erbij krijgen, zijn we hier weer weg. Dus zo positief is dit niet . Eerst naar Alkmaar halen, daar komen ze er achter dat ze operatieruimte tekort komen, en dan mag Den Helder als vliegende keep fungeren. Dus hier worden we blij gemaakt met een dooie mus.

  3. Fdrk slaat de spijker op de kop! Orthopedisch chirurg Van der Ham bedreef in het Gemini Ziekenhuis tientallen jaren lang op hoog niveau de wervelkolomchirurgie (hij moest van de Raad van Bestuur na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd vertrekken…) en door een samenwerkingsverband met het Slotervaart Ziekenhuis hadden de Helderse neurologen al vele decennia geleden geregeld dat er in het Gemini Ziekenhuis op gezette tijden een neurochirurg spreekuur hield!

  4. Iedereen leest in een artikel wat hij wilt. Ik lees duidelijk dat het voornemen is de laag complexe zorg op termijn uit te breiden. Eerste stap is een dagdeel. Maar ja als je negatief ingesteld bent en alleen die kanten wil zien komt het nooit goed met onze stad. Ik ben optimistisch en haal die zaken uit een artikel.

  5. Hoe je het ook leest , het staat er namelijk gewoon. Daar is geen misverstand voor nodig. ( Wegens een gebrek aan voldoende ok ruimte ) Het blijft , eerst weghalen en daarna teruggeven en met vlag en wimpel binnenhalen . Het blijft blij maken met een dooie mus. En u meneer Nico Vos , lees het stukje van Sigmund eens wat beter . Hij heeft namelijk gelijk. Ik dank Dokter v/d Ham nog steeds dat ik kan lopen, dankzij de neurologische operatie door hem bij mij gedaan, hier in het destijds Gemini. Nu krijgen we deze operaties deels weer terug wegens ruimte gebrek in Alkmaar. Maar wat als zij daar meer ruimte krijgen ? Houd er rekening mee , dat er in Alkmaar een enorme nieuwbouw /verbouwing aan de gang is. Dit is typisch de kwalijke reuk van het verplaatsen van ons ziekenhuis naar Alkmaar ,met de lucht van een dode mus proberen weg te nemen. en u meneer Nico trapt daar met open ogen in .

Comments are closed.