DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuw onderzoek naar koopgedrag

Den Helder – Er komt weer een koopstromenonderzoek, zo meldt de gemeente. In 2016 is al een grootschalig onderzoek geweest naar koopgedrag van onder anderen de inwoners in Noord-Holland. Momenteel doet I&O Research een vervolgonderzoek. Het online winkelen groeit en dat is ook van invloed op het Helderse winkelbestand.

Het onderzoek brengt in kaart waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen. Deze informatie helpt gemeenten en provincies bij het verbeteren van winkelvoorzieningen.

Uitvoering van het onderzoek gebeurt op verzoek van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. I&O Research is afgelopen week gestart met het versturen van 400.000 schriftelijke uitnodigingen naar inwoners uit deze provincies. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd door middel van een steekproef.

Deelnemers gezocht
Geen brief ontvangen en toch meedoen? Dat kan door online de vragenlijst in te vullen via www.startvragenlijst.nl/kso2018. I&O Research verloot onder alle deelnemers vijftig cadeaubonnen van €25,-. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.kso2018.nl. Mail voor vragen naar info@kso2018.nl.

De privacy van de deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek 2018 en zijn niet gekoppeld aan uw woonadres.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. Ad

  heb deze vanmorgen ontvangen… en ingevuld
  beetje “slappe” vragenlijst maar toch ingevuld
  ze doen de moeite om een onderzoek te doen dus mijn mening geven is dan iig iets.
  maar de vragen zijn vrij oppervlakkig en zie niet in wát er nu precies met die uitkomst gedaan zou kunnen worden.
  een lijst met vragen wáár ik m’n boodschappen doe, maar verder geen vragen over het aanbod van de winkels en/of er bepaalde winkels/producten bij zouden moeten komen, of teveel van zijn.

 2. Rupert S

  Mij werd deze enquête ook aangeboden. De meeste vragen kon ik niet beantwoorden omdat er geen toepasselijke optie was. In de overige gevallen moest ik ‘geen mening/niet van toepassing’ antwoorden. De enquête valt volledig binnen het genormaliseerde kader van hen die ‘kopen’ als zingeving hebben of alleen in supermarkten komen en wezenloos onnodige BS vanuit het schap in hun karretje vegen. Kansloos dus.

Reageren is niet meer mogelijk.