Nieuwe luchtfoto’s De Razende Bol

2

Den Helder – De Razende Bol, een onbewoonde zandplaat vlakbij Texel. Het is de favoriete plek voor zeehonden en zeevogels en verandert door eb en vloed steeds van vorm. Rijkswaterstaat publiceerde deze week enkele nieuwe luchtfoto’s.

Officieel is Razende Bol het oostpunt van het onbewoonde eiland Noordhaaks, maar in de volksmond wordt het volledige eiland ‘Razende Bol’ genoemd. Zoals het woord ‘Razend’ in de naam misschien doet vermoeden, kan het water rond de zandplaat flink onstuimig zijn. Volgens KNRM Den Helder hebben een groot aantal reddingen in de omgeving van Razende Bol plaatsgevonden: “De Haaksgronden hebben veel schepen doen strandden en veel zeelui zijn hierbij verdronken”, laat ze weten op Facebook.

2 REACTIES

    • Als u soms bang bent dat Texel het in gaat ‘pikken’, dan kan ik u gerust stellen; de Noorderhaaks behoort tot de gemeente Texel. 😉
      En gaat het echt bovenwater aan Texel vast groeien ….; ‘Joost mag het weten’. 🙂

Comments are closed.