Nominaties gezocht voor het jeugdlintje

0

Gemeente is op zoek naar jonge Helderse helden.
Den Helder – De gemeente is nog op zoek naar jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. Daarom is het jeugdlintje in het leven geroepen: voor jonge inwoners van 6 tot en met 17 jaar, die een bijzondere prestatie leveren of hebben geleverd.


“Met het jeugdlintje willen we deze jonge mensen bedanken voor hun inzet, maar het jeugdlintje is ook een stimulans voor henzelf en anderen om met het goede werk door te gaan”, aldus de gemeente. Kinderen en jongeren die een lintje verdienen, kunnen tot maandag 22 oktober 2018 worden aangemeld.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een jongere die altijd boodschappen haalt voor de buurvrouw, activiteiten organiseert voor een goed doel of opkomt voor anderen. Ook kinderen die de buurt schoon houden of het meisje dat regelmatig haar gehandicapte broertje wegbrengt komen in aanmerking voor een jeugdlintje. Of de kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd. Ook jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van sport of cultuur komen in aanmerking voor een lintje.

Aanmelden
Aanmelden kan tot maandag 22 oktober. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Meer informatie over het aanmelden is te vinden in de folder “Wie verdient een jeugdlintje”. Deze folder is op te vragen bij Bureau Kabinet, via telefoonnummer (0223) 678165 of via e-mailadres i.talacko@denhelder.nl of m.hoolboom@denhelder.nl Folder en aanmeldingsformulier downloaden kan via www.denhelder.nl/jeugdlintje.

De ontvangen voordrachten worden beoordeeld door een speciaal samengestelde jury. Zij nomineert hieruit de tien beste, meest bijzondere kandidaten. Burgemeester Koen Schuiling en wethouder Peter de Vrij reiken op 14 november, rond de Dag van de Rechten van het Kind, het jeugdlintje uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in School 7.