Oliebollenkraam heeft Den Helder weer gevonden!

11

Den Helder – Sommige liefhebbers van de beroemde bollen hadden ‘vernomen’ dat ze dit jaar niet meer in de Spoorstraat zouden staan en concludeerden dat de kraam van Maasakkers dus helemaal niet meer naar Den Helder zou komen. Zover kwam het gelukkig niet en voor de fans is er goed nieuws: ze zijn er weer!

De oliebollenkraam van de familie Maasakkers, al vele jaren een vertrouwd gezicht in de Helderse binnenstad, is weer gesignaleerd. Dit keer inderdaad niet in de Spoorstraat even voorbij de McDonald’s, maar op een misschien voor de verkoop wel veel betere plek: recht tegenover het treinstation. De bollen en flappen kunnen de komende maanden dus gekocht worden in het Stadspark.

De kraam is donderdag weer neergezet en gaat formeel maandag open, op 1 oktober. Update: hola, zelfs zaterdag zijn de bollen al te koop!

Foto: Jeffrey Bakker / Den Helder in Beeld

11 REACTIES

 1. Wederom welkom in onze stad fam. Maasakkers.

  Recht tegenover het station? Op hun oude plekje dus?

 2. Jammer dat het AD geen oliebollentest meer gaat publiceren, wellicht kan het NHD het stokje overnemen?

 3. Ik zal wel weer een zeikert zijn maar de pepernoten liggen al in de winkel ver voor dat het tijd voor is. Bij diverse winkels ook al kerst spullen te koop. En dan nu ook de oliebollen kraam al. Is het allemaal niet een beetje te vroeg ??? Nog even en het woord en vast iets wat je kan halen en is het niet speciaal meer.

 4. @ Tiffany, dat is zeker waar, ik zag de eerste zakken al in augustus … met uw laatste opmerking slaat u echt de spijker op zijn kop.
  Doch, de commercie gaat bij ons altijd voor, ons geduld wordt op die manier afgekocht en zo onschadelijk gemaakt, geld verdienen vinden we vandaag echt belangrijker dan geduldig wachten er is dan ook geen weg terug.
  ´Jezelf beperkingen opleggen´ legt het altijd af ten opzichte van ´verdiensten´.
  Al die dagen omzet mislopen tot je eindelijk twee weken voor Sinterklaas je pepernoten mag slijten is echt niet meer op te brengen voor de gemiddelde Hollander die zelfs bereidt is zijn principes te gelde te maken wanneer de prijs maar navenant is.
  En zo verwateren langzaam onze volksfeesten en zelfs onze christelijke feestdagen zoals Kerst en Pasen tot een alledaagse, banale, commerciële en jaarlijks terugkerende gebeurtenis.
  Mijn krachtigste herinneringen uit mijn vroege jeugd zijn die van de prachtig verlichte etalages die tegen de donkere dagen aan steeds meer kleur kregen: bewegende Pieten en rustieke Sinterklaas´ poppen, ooit met oog voor detail gecreëerde symbolen die met een verbrokkeld en vergeelde vinger wezen naar al het uitgestalde snoepgoed dat echt alleen rond die tijd te verkrijgen was.
  Maar!! … we hebben Luilak en Sint-Maarten nog, gelukkig, daar is nauwelijks wat aan te verdienen natuurlijk.
  Rest ons @Tiffany, om samen te mijmeren over al die verloren dagen van verlangen en hunkering.
  Dus niks ´zeikert´! 😉 hoor @ Tiffany, het komt allemaal gewoon een ´beetje´ te vroeg.

 5. De oliebollenbakker wil ook graag brood op de plank en z’n kinderen naar school sturen ….
  Laatste zak oliebollen kocht ik niet lang geleden, midzomer op de kermis. 😉

Comments are closed.