Overvallers snackbar ’16 à 17 jaar jong’

17

Den Helder – De twee jongens die zaterdagavond snackbar Eeterij aan de Middenweg hebben overvallen, zijn 16 of 17 jaar jong. Dat meldt de politie zondag in een getuigenoproep.

De snackbar werd zaterdagavond overvallen. Rond 20.30 uur kwamen twee jongens de zaak binnen. Zij bedreigden de eigenaar die met zijn gezin aanwezig was met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat zij het kasgeld hadden buit gemaakt gingen zij er vandoor in de richting van de Niasstraat.

“De overvallers zijn 16 à 17 jaar oud. Een van hen had een bleke huidskleur en een grijze joggingbroek aan. Hij heeft een mager postuur. De andere jongen is iets getinter en droeg een zwart sweatshirt.”

Zaterdagavond op of in de omgeving van de Middenweg iets gezien dat met deze overval te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Referentienummer 2018184482.

17 REACTIES

 1. Weer zo’n zaak met alleen maar verliezers. Wat een traumatische ervaring moet dit voor deze ondernemers zijn. En waarom lukt het deze jongens niet om de weg naar een bollenboer te vinden waar ze waarschijnlijk beiden in 1 week, gewoon op een eerlijke manier, een bedrag kunnen verdienen wat vergelijkbaar zal zijn met de “buit”.

  • Zou het ??? Ik kan mij niet voorstellen , dat onze huidige regering in Den Haag of hier in Den Helder , vroeger ook zulke etters waren. Hoewel …. !!! Als ik naar mijn salarisstrook kijk en zie , wat ik van mijn zuur verdiende centjes moet afdragen, vraag ik mij wel het een en ander af.

 2. Ik zou de jeugd niet willen generaliseren RB. Ik ken al jaren heel veel jeugd dat uiteraard volop experimenteert met keuzemogelijkheden (zoals dat ook wel hoort). Maar meestal komt het uiteindelijk wel goed. De vraag waarom deze twee jongens voor deze manier kiezen om een paar honderd euro te vergaren, met alle risico’s, i.p.v. een vergelijkbaar bedrag legitiem te verdienen, dat boeit me omdat ik het niet kan verklaren.

  • d’r zal een hoop te maken hebben met opvoeding, bijna de gehele jeugd tegenwoordig wordt halfbakken opgevoed door iedereen behalve de ouders, het is ook te zien aan het (gebrek aan) respect van weer diezelfde jeugd, daarnaast is er veel te makkelijk aan drugs te komen in dit land, dit in samenspel met het toch wel over het algemeen criminele circuit wat er met diezelfde drugs betrokken is, van mij mogen ze de opkomstplicht voor de militaire dienst weer actief maken

    • u zegt hiermee dat de huidige jeugd allemaal verslaafd is?, ik zou er niet eens van opkijken gezien alle berichten, dan is het nu erger dan ik dacht…
     het land gaat naar de klote dankzij links, wanneer verharden we nu toch eindelijk, keiharde straffen opleggen, stoppen met knuffelen, uitzetten, vastzetten, dienstplicht, respect er in rammen, leraren de liniaal teruggeven, bij de agrariërs de polen er uit scholieren er in, zo kan ik er nog genoeg opperen, maar (groen) links vind dit vast weer niets….

     • ” respect er in rammen” Misschien moeten ze dat bij u eens gaan doen om respect bij te brengen..

     • Deze keer kan ik het helemaal met eens worden RB. Maar dan ook iedere genderneutraal .Geen geneuzel over wapen weigering, broederdienst , niet gemist kunnen worden en meer van dat soort excuus

 3. Wanneer de politie stelt dat deze rovers 16 á 17 jaar zijn, dan moet ze weten wie het zijn.

 4. Of…… Er zijn camerabeelden, of getuigen die heel goede info konden geven. 20.30 uur ,Drukke weg, waarschijnlijk aardig wat mensen die iets gezien hebben.

 5. ik krijg vaak burgernet meldingen . . .en dat is goed, of triest natuurlijk, net hoe je het bekijkt
  de grootste “grap” is dan, een paar uur later, de volgende melding die je ontvangt..
  “daders niet gevonden”… o.i.d.
  doen ze er bij de politie nu geen moer aan, of zijn de “daders” hier in den helder nu zo ontzettend slim ..
  ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een follow-up heb ontvangen met; “daders gepakt”
  zie op/in het nieuws dat er heel veel daders zijn die niet/nooit worden gepakt.
  krijg de indruk dat de politie nu niet echt z’n best doet, behalve met 20 man sterk (die zijn er dan ineens wel) op de schootenweg bonnetjes uitdelen.
  of het nu knulletjes in opleiding zijn of niet, ook boeven opsporen is politiewerk. dus iedere keer de smoes van “ze zijn aan het leren” gaat er bij mij niet meer in. tenzij de prioriteit ligt bij het zoveel mogelijk geld binnen halen.

  knap triest eigenlijk.

Comments are closed.